Ny DF-forsvarsordfører med fortid i Forsvaret

POSTER: Dansk Folkepartis nye forsvarsordfører, Bent Bøgsted, er tidligere våbenmekaniker.

Bent Bøgsted ved Folketingets åbning i 2016.
Bent Bøgsted ved Folketingets åbning i 2016.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Andreas Krog

Dansk Folkeparti fordelte på sit sommergruppemøde onsdag ordførerposterne i den nyvalgte folketingsgruppe. Og da partiets hidtidige forsvarsordfører Jeppe Jakobsen ikke var blevet genvalgt ved folketingsvalget den 5. juni, så skulle en anden overtage ordførerskabet. Det bliver 63-årige Bent Bøgsted, der er valgt i Nordjyllands Storkreds, og som før valget blandt andet var sit partis beskæftigelsesordfører.

Bøgsted er uddannet maskinarbejder fra Aalborg Tekniske Skole og arbejdede i ni år som våbenmekaniker ved det daværende Nørrejyske Artilleriregiment i Skive fra 1977 til 1986. Herefter var han landmand, skibsværftsarbejder og specialarbejder, frem til han blev valgt til Folketinget første gang i 2001. Privat er han gift og far til syv børn.

Kun Venstre mangler
Den nye forsvarsordfører er opstillet i Frederikshavnskredsen. Det samme er Socialdemokratiets forsvarsordfører, Bjarne Laustsen – der ligesom Bent Bøgsted er uddannet maskinarbejder.

Udover at være forsvarsordfører så er Bent Bøgsted også Dansk Folkepartis nye hjemmeværnsordfører, beskæftigelsesordfører og ordfører for social dumping.

Med valget af Bent Bøgsted mangler kun Venstre og Alternativet at udnævne en ny forsvarsordfører. For Venstres vedkommende ventes det at ske på partiets sommergruppemøde i denne uge, mens det for Alternativets vedkommende sker i slutningen af august.

 

{{toplink}}
Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

0:000:00