Ny måling: Venstre går tilbage

MÅLING: Venstre går tilbage i en ny måling, og partiet har nu den laveste vælgertilslutning siden valget i sommer. Socialdemokraterne går også lidt tilbage, men samlet står rød blok til at overtage regeringsmagten.

Hvis der var Folketingsvalg i morgen, ville Venstre være nødt til at vinke farvel til fire af sine nuværende 34 mandater.

Det viser en ny måling foretaget af Norstat for Altinget.

Ifølge målingen står Venstre nemlig til at få 17 procent af vælgerne. Det er den laveste tilslutning i en Norstat-måling siden valget, hvor 19,4 procent af vælgerne satte kryds ud for Venstre.

Den lave vælgertilslutning kommer, samtidig med at regeringen står i en krise, hvor den er presset på sit parlamentariske grundlag.

Konservative erklærede tirsdag aften, at partiet ikke længere havde tillid til regeringens miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), men statsminister Lars Løkke Rasmussen har afvist at afskedige miljøministeren.

Løkke vil nu forsøge at løse uoverensstemmelsen mellem regeringen og Konservative. Lykkes det ikke, kan det i sidste instans ende med et folketingsvalg. Han har nemlig givet udtryk for, at det kan være en løsning på Konservatives mistillid.

Konservative står til at få 2,7 procent mod sit valgresultat på 3,4, og partiet placerer sig dermed tæt på spærregrænsen.

Artiklen fortsætter under grafen.

Fremgang til DF
Det er ikke kun Venstre og Konservative, der har problemer med at holde på vælgerne.

Socialdemokraterne mister også opbakning og står i den nye måling til 24,3 procent. Partiet er stadig det største parti på Christiansborg, men må nøjes med to færre folketingsmedlemmer.

Anderledes ser det ud for blå bloks største parti, Dansk Folkeparti. Partiet står til at blive det markant største parti i den borgerlige blok med 21,9 procent, hvilket svarer til 39 mandater.

Samlet set står rød blok dog til at overtage magten med 89 mandater mod de blå partiers 86 mandater.

Forrige artikel Ingen afklaring om Kjer: Nye forhandlinger starter torsdag Ingen afklaring om Kjer: Nye forhandlinger starter torsdag Næste artikel Rød blok klar med mistillidsvotum til Kjer Rød blok klar med mistillidsvotum til Kjer
Holstein: Ellemanns reelle styrke bliver testet om få dage

Holstein: Ellemanns reelle styrke bliver testet om få dage

NY FORMAND: Jakob Ellemann-Jensen kan være godt tilfreds oven på lørdagens ekstraordinære landsmøde. Den nye V-formands vigtigste opgave bliver nu at aflive fløjkrigene, vurderer Altingets politiske kommentator.