Ny platform vil udvikle og samle idrætssektoren

PLATFORM: Udvikling af kompetencer og nye faglige og sociale relationer i dansk idræt. Det er formålet med et nyt initiativ, som vil facilitere nye samarbejder for aktører, der vil løfte deres område, lyder det fra stifteren af IdrætsPlatformen.

IdrætsPlatformen vil skabe nye relationer og samarbejder på tværs af den danske Idrætssektor, lyder det fra stifter Henrik Brandt.
IdrætsPlatformen vil skabe nye relationer og samarbejder på tværs af den danske Idrætssektor, lyder det fra stifter Henrik Brandt.Foto: Lars Krabbe
Simon Engell Kjøller

Idrætssektoren skal løftes til et endnu bedre niveau, end det er i dag.

Det er tanken bag en ny medlemsforening kaldet IdrætsPlatformen.

”Vi vil gerne skabe en fælles platform og en fælles diskussion om, hvordan vi løfter branchen,” siger stifter Henrik Brandt.

Den tidligere direktør for Idrættens Analyseinstitut og nuværende konsulent vil kompetenceudvikle og opkvalificere sektoren i fællesskaber, hvor folk fra forskellige felter kan være med til at dele viden med hinanden.

Vi håber på at kunne bidrage til at gøre hele kagen større, så idrætten vokser som samlet branche.

Henrik Brandt
Stifter af IdræsPlatformen

”Det her er en mulighed for at komme ind i et fagligt, kollegialt og socialt fællesskab og være med til at løfte kvaliteten for alle,” siger Henrik Brandt.

Kompetente og nye samarbejder
Den nye platform vil blandt andet tilbyde faglige møder, sociale arrangementer, foredrag, seminarer, kurser og temagrupper.

Formålet er at skabe et rum, hvor også folk der arbejder eller gerne vil arbejde professionelt med idræt kan mødes. Blandt andre de mange, som kommer ud af de officielle idrætsuddannelser.

”Der er sket en professionalisering inden for foreningslivet og rundt om det i forhold til faciliteter, arrangører, skoler, uddannelser, den kommercielle branche og private trænere. Dem vil vi gerne prøve at favne og give et sted, hvor de kan få en synlighed udadtil, men også over for hinanden, så vi kan skabe nye samarbejder på tværs af sektoren,” siger Henrik Brandt.

Det hele skal ikke nødvendigvis være professionaliseret, men det skal være kompetent, lyder det fra stifteren.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00