Ny regering giver håb om redningskrans til Aarhus Universitetshospital

ØKONOMI: Mette Frederiksens regering åbner op for et eftersyn af økonomien i kvalitetsfondsbyggerierne. Der bliver ikke givet gaver til det spareramte Aarhus Universitetshospital, men der er enighed om, at supersygehusene bliver et tema ved sensommerens økonomiforhandlinger. 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Fyringer, midlertidigt nedlukning af robotkirurgi, mindre vedligehold, færre kursusudgifter og stop for mad til indlagte børns forældre. 

Det er nogle af detaljerne i den spareplan for Aarhus Universitetshospital, som Region Midtjylland i slutningen af maj meldte ud.

Siden har flere politikere lovet at komme hospitalet til undsætning, og nu ser det ud til, at der er enighed i en sådan grad, at en formulering om kvalitetsfondsbyggerierne har fundet vej til det forståelsespapir, som Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten sent tirsdag aften kunne præsentere.

Det glæder regionsrådsformand Anders Kühnau (S):

Vi vil helt klart presse på, for at der kommer et løft, og at det er staten, der kommer til at finansiere det.

Anders Kühnau (S)
Regionsrådsformand, Region Midtjylland

"Jeg tænker, at når de skriver det ind, så er de opmærksomme på, at der er noget, man skal forholde sig til her," siger han.

Forventer du, at det bliver et tema i økonomiforhandlingerne?

"Ja, det gør jeg. Det er klart, at ordlyden kan forstås på mange måder. Men flere politikere har da været ude og give udtryk for, at det er en bunden opgave at finde en løsning på de ekstra udgifter, der knytter sig til flytningen," siger han.

Netop dét lovede politisk ordfører Nicolai Wammen (S) i løbet af valgkampen.

Mursten eller personale
Der er derfor lagt op til økonomiforhandlinger med krav om en økonomisk indsprøjtning, der skal få Aarhus Universitetshospital ud af den økonomiske krise, som allerede har ført til en række fyringer og frivillige fratrædelser.









0:000:00