Nyhedsbrev 11. maj: Vestager deltager i Altinget Sommermøde

SOMMERMØDE: Første nyhedsbrev fra Altinget Sommermøde er sendt ud. Læs nyheden om sommermødets egen hjemmeside, Vestagers deltagelse og mød én af vores indholdspartnere. 

Redaktionen

Kære Læser 

Velkommen til Altinget Sommermødes første nyhedsbrev.

Vi er overvældede over den positive modtagelse, Altinget Sommermøde har fået.

Det viser sig, at vi ikke er de eneste, der synes, vi har brug for et alternativ, som kan holde liv i Folkemødets værdier i 2020.

Særligt i en tid, hvor coronakrisen har vendt op og ned på alting, er det vigtigt, at vi har en arena, som dedikerer plads til den politiske samtale.

Derfor glæder vi os rigtig meget til at huse tre dage med dialog, debat og politiske udmeldinger.  

De næste uger kommer vi til at sende flere nyheder om Altinget Sommermøde. Vi kommer også til at bruge #Folkedebat20 på twitter før og efter sommermødet, og vi håber, at vi sammen med alle Sommermøde-interesseret kan holde hinanden orienteret og starte en god samtale.

 Jakob Nielsen

Tak fordi du læser med. 

Med venlig hilsen 
Jakob Nielsen
Chefredaktør,
Altinget og Mandag Morgen 

 Altinget Sommermøde får sin egen hjemmeside 

Fredag går vi online med vores nye hjemmeside for Altinget Sommermøde. Siden skal samle alt information om og indhold fra Altinget Sommermøde. Her bliver det blandt andet nemt at finde tidspunkter for partiledertalerne, adgang til livestreaming og svar på, hvordan man deltager og interagerer.

På hjemmesiden finder man hele programmet samt nyheder, podcast og video fra Altinget Sommermøde. Derudover kan du møde sommermødets mange samarbejdspartnere.
Det bliver muligt at finde vej til hjemmesiden fra Altinget.dk og i næste nyhedsbrev, linker vi også til siden. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Altinget Sommermøde og få alt vigtig information

Vestager deltager i Altinget Sommermøde
Vores danske EU-superstjerne Margrethe Vestager kan opleves live til Altinget Sommermøde.

I et interview med Altingets europaanalytiker Thomas Lauritzen tager de fat om Europas håndtering af coronakrisen: Kunne EU have været bedre forberedt på epidemien?

Det er Europa-Parlamentet i Danmark, der sammen med Altinget, står bag arrangementet torsdag 11. juni klokken 13.30. 

Og hele eftermiddagen kommer til at sætte fokus på Europa, idet interviewet med EU-kommissær Margrete Vestager efterfølges af debat om sundhedskrisen i Europa, prisen for at redde Europas økonomi og en status på forhandlingerne om UK’s exit, nu hvor coronakrisen har vendt op og ned på alting.

 Mød én sommermødepartner
Europa-Parlamentet i Danmark er en af partnerne til Altinget Sommermøde. De planlægger som nævnt at holde fire korte interview- og debatindslag om Europa. 

Europa-Parlamentet er normalt fast deltager på Folkemødet, og har de seneste år brugt Folkemødets platform i juni til at igangsætte dialog og debat om Europa og EU. 

De måtte som så mange andre Folkemøde-deltagere omstille sig, da Foreningen Folkemødet aflyste Folkemødet 2020 på grund af coronakrisen og dens afledte konsekvenser.

Og når det ikke er muligt at mødes fysisk om debatten, har Europa-Parlamentet i samarbejde med Altinget planlagt en digital borgersamtale som optakt til sommermødet, som igangsættes i slutningen af ugen. 

Konkret vil de starte en Sommermøde Qvest – en digital spørgeundersøgelse, hvor deltagerne stiller hinanden spørgsmål om EU's fremtid.  Det er en oplagt måde at skærpe sit debatemne, kortlægge hvad der optager målgruppen eller finde de helt rigtige oplægsholdere til Sommermødet, der netop kan svare på de spørgsmål, der fylder mest.

Vi er glade for at Europa-Parlamentet i Danmark sætter EU på dagsordenen til Altinget Sommermøde.

Dokumentation

Information om Altinget Sommermøde
Over tre dage samler vi politikere, virksomheder, foreninger og andre relevante aktører til debat, dialog og politiske udmeldinger.

Altinget Sommermøde afvikles 10.-12 juni 2020 live fra Altingets Gård, Ny Kongensgade 10, 1472 København med program fra klokken 8.00 til cirka klokken 20.00 om aftenen.

Det er gratis at deltage og alle arrangementer er åbne for alle. Men myndighedernes retningslinjer for, hvor mange vi må samles, skal selvfølgelig overholdes. Derfor kommer de fleste også til at deltage i sommermødet på andre måder end fysisk i Gården.

Altinget Sommermøde kan opleves:

  • som livestreaming på Altinget.dk og Altingets Facebookside
  • som video og podcast
  • på TV2 News, der sender alle partiledertalerne
  • på dk4’s dab- og tv-kanal

Tilmeld dig vores nyhedsbrev fra Altinget Sommermødet, hvor vi sender alt vigtig information om programmet, deltagelse og vores partnere.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00