Nyhedsbrev 29. maj: Sommermødet har fuldt program

SOMMERMØDE: Tredje nyhedsbrev fra Altinget Sommermøde er sendt ud. Mød alle sommermødetspartnere og se, hvilke problemstillinger de ønsker at sætte til debat. 

Redaktionen

Kære læser 

Der er under to uger til Sommermødet hos Altinget, og der er fart på forberedelserne.

De sidste uger øger vi nyhedsbrevsfrekvensen en smule, da vi kommer til at have flere vigtige informationer til dig, inden vi mødes til Altinget Sommermøde.

I tredje udgave af nyhedsbrevet er jeg stolt over at fortælle, at programmet er fuldt booket. Nedenfor kan du se den fulde liste over Sommermødets indholdspartnere. 

Foto:
Foto:

Tak, fordi du læser med.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Altinget Sommermøde og få alt vigtig information

 Jakob Nielsen

Rigtig god fredag. 

Med venlig hilsen 
Jakob Nielsen
Chefredaktør,
Altinget og Mandag Morgen 

 

Foto:

Udenrigsminister åbner Altinget Sommermøde

Første gæst ved Altinget Sommermøde er udenrigsminister Jeppe Kofod (S).  

Nu hvor vi ikke er til åbningen af Folkemødet i Allinge, tager Sommermødets åbningsgæst heldigvis lidt Bornholm med på scenen, da han er opvokset på øen og var folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Bornholms Storkreds fra 1998 til 2014. 

Ud over det sammentræf har Jeppe Kofod snart 1-års jubilæum som udenrigsminister. Og i et interview med Altinget og Mandag Morgens chefredaktør, Jakob Nielsen, kigger de tilbage på nogle af årets vigtigste udenrigspolitiske beslutninger og taler om dem, som ligger foran.

Coronakrisen har sat ild til diskussionen om behovet for internationale samarbejder, når kriser opstår. I EU foregår der diskussioner om, hvordan EU-medlemslandene skal samarbejde om at hjælpe hinanden ud af den økonomiske krise, corona har medført. Og herhjemme diskuterer vi også Arktis og forholdet mellem Danmark, USA og Grønland. 

Der er altså en række aktuelle spørgsmål at stille ministeren onsdag 10. juni klokken 8.00-8.30

 

Deltag i debatten på Altinget.dk

Det bliver nemt at være med i onlinedebatten under hvert arrangement. Alle dage ligger vi en artikel i toppen på Altinget.dk, som leder direkte ind til livestreamen og chatsporet. Vi kommer også til at guide til siden fra Altinget Sommermødes hjemmeside under hvert programpunkt og helt øverst på siden.

Nogle arrangementer inddrager spørgsmål direkte fra chatsporet, mens andre kommer til at invitere til digitale afstemninger.

Der vil hele tiden være en Altinget-medarbejder, som følger debatten. 

Du kan finde links til livestream og chatsporet under video på Altinget Sommermødes forside.  

 

Sommermødet melder om fuldt program 

To uger før Altinget Sommermøde er programmet tætpakket med spændende indhold fra Sommermødets partnere. Onsdag, torsdag og fredag starter programmet klokken 8.00 og slutter omkring klokken 20.00.

Det er en gave for Sommermødet, at så mange aktører har problemstillinger, de ønsker at sætte til debat. Temaerne er blandt andre sundhed, klima, uddannelse, fake news, EU og bæredygtighed. Og i panelerne er både politikere, virksomheder, interesseorganisationer, meningsdannere, internationale aktører og mange flere repræsenteret. 

Se hele programmet her, som løbende opdateres med tekster og paneldeltagere.

 

Indholdspartnere på Altinget Sommermøde er: 

Trial Nation, Greater Copenhagen, Novartis, Nordisk Ministerråd, Nordisk Råd, Aids Fondet, Dansk Folkeoplysnings Samråd, DTU, TV 2 News, Dansk Energi, Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Dansk Psykolog Forening, Europa-Parlamentet, Emento, Roche, Velliv, Realdania, WWF Verdensnaturfond, DI Transport, TrygFonden, Infomedia, Dansk Standard, CBS. ​

 

Mød én sommermødepartner

Selvom corona knockoutede klimadagsordenen i forsommeren, fylder klima meget i Altinget Sommermødes program. 

I Infomedias debat stiller de spørgsmålet: Hvor efterlader corona klimamålene? Sammen med et panel af toperhvervsfolk og en analyse lavet af Infomedia om kampen mellem klima og corona i medierne diskuteres det, hvordan vi kommer tilbage på klimasporet. I panelet er blandt andre CEO i Danish Crown Jais Valeur, CEO i Grundfos Mads Nipper og adm. direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen.

Debatten er fredag 12. juni klokken 15.45-16.45. Læs mere her.

WWF Verdensnaturfonden vil gerne diskutere, om udviklingspolitik uden grønne løsninger er som at tisse i bukserne. Verdensnaturfonden ser coronakrisen som en stor mulighed for at gentænke alt, hvad vi gør, med grønne briller. Med debatten vil de sætte fokus på, hvordan naturen kan være en del af løsningen på mange af de udviklingspolitiske dilemmaer. I panelet er blandt andre udviklingsminister Rasmus Prehn (S).

Debatten er fredag 12. juni klokken 11.30-12.30. Se hele panelet her.

 

Vær med til at få endnu flere til at kende til Altinget Sommermøde. Klik på videoen, og del vores første korte video med dit netværk.​

Dokumentation

Information om Altinget Sommermøde
Over tre dage samler vi politikere, virksomheder, foreninger og andre relevante aktører til debat, dialog og politiske udmeldinger.

Altinget Sommermøde afvikles 10.-12 juni 2020 live fra Altingets Gård, Ny Kongensgade 10, 1472 København med program fra klokken 8.00 til cirka klokken 20.00 om aftenen.

Det er gratis at deltage, og alle arrangementer er åbne for alle. Men myndighedernes retningslinjer for, hvor mange vi må samles, skal selvfølgelig overholdes. Derfor kommer de fleste også til at deltage i sommermødet på andre måder end fysisk i Gården.

Altinget Sommermøde kan opleves:

  • som livestreaming på Altinget.dk og Altingets Facebookside
  • som video og podcast
  • på TV 2 News, der sender alle partiledertalerne
  • på dk4’s dab- og tv-kanal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev fra Altinget Sommermødet, hvor vi sender alt vigtig information om programmet, deltagelse og vores partnere.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion