Opråb fra uddannelserne: Politikerne skal forpligte sig til en bæredygtig fremtid

Regeringen skal være fakkelbærer for fremtidens bæredygtige uddannelsessystem. Sådan lød opråbet i en debat om uddannelse for bæredygtig udvikling, men det kræver ifølge paneldeltagerne, at regeringen vil fortsætte arbejdet.

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

Politikerne skal sikre, at bæredygtighed er en grundsten i uddannelsessystemet. 

Sådan lød det samlede budskab fra en debat omkring uddannelser for bæredygtig udvikling (UBU), der fandt sted torsdag under verdensmålsugen i Fællessalen på Christiansborg.

Debatten tog udgangspunkt i rapporten 'På vej mod bæredygtige uddannelser' fra september 2022, hvor 80 organisationer på tværs af uddannelsessektoren gav over 100 anbefalinger til hvordan, fremtidens uddannelsessystem skal blive bæredygtigt.

Centralt for rapportens anbefalinger er, at den bæredygtige uddannelse ikke blot skal finde sted i grundskolen, men implementeres helt fra barnsben i daginstitutionerne til voksenlivet på efteruddannelserne.

Altinget spurgte paneldeltagerne om, hvad det næste skridt er, hvis et bæredygtigt uddannelsessystem skal blive til virkelighed.

 

 

 

"Børne -og undervisningsministeren, Mattias Tesfaye (S), og uddannelses -og forskningsministeren, Christina Egelund (M), skal sætte sig ned, og så skal de kigge på de her anbefalinger fra UBU-partnerskaberne. Anbefalingerne er sådan set klar til brug, så vi skal få samlet flere om projektet, så vi kan gå i gang."









0:000:00