Opsamling: Blandede byer og grøn omstilling på dagsordenen

OPSAMLING: I løbet af den seneste måned har en række boligpolitiske aktører givet deres bud på, hvor boligminister Kaare Dybvad skal tage dansk boligpolitik hen. Altinget By og bolig giver dig her et overblik over debattens vigtigste pointer.

Kaare Dybvads (S) indtog i Boligministeriet betød en ny retning for dansk boligpolitik. Nu har ministeren fået en række pejlemærker fra boligpolitiske aktører.
Kaare Dybvads (S) indtog i Boligministeriet betød en ny retning for dansk boligpolitik. Nu har ministeren fået en række pejlemærker fra boligpolitiske aktører.Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix

Det skal være nemmere og billigere at skabe blandede boligområder, det skal være nemmere for byggebranchen at være med på den grønne omstilling, og der skal skabes flere boliger til både ældre, hjemløse og studerende.

Sådan lyder en række af anbefalingerne til den nye boligminister Kaare Dybvad (S) fra Altinget By og boligs debatspalter. Den seneste måned har 12 boligpolitiske aktører diskuteret fremtiden for dansk boligpolitik. Her har aktørerne budt ind med hver deres forslag til, hvor der er brug for, at den nye boligminister, Kaare Dybvad, placerer sit fokus.

Der har blandt aktørerne været generel enighed om, at det er meget positivt, at boligområdet igen har fået sin egen ministerpost, og at bolig og byggeri dermed igen er på den politiske dagsorden. Debatten har dog også vist, at ministeren står over for en række udfordringer.

Altinget By og bolig giver dig her overblikket over debattens vigtigste pointer.

Blandede byer kræver billigere byer
Flere aktører har været enige om, at Kaare Dybvads ambitioner om at ville skabe flere blandede boligområder er den rette vej at gå.

Christian HøgsbroDet er dog svært at gøre i særligt København, hvor byggepriserne er for høje til at bygge almene boliger. Sådan lød det fra Christian Høgsbro, administrerende direktør i boligselskabet AAB. ”De aktuelle byggepriser i København gør det svært at bygge nye almene boliger, hvilket kan ses på, at der sidste år kun blev opført 123 almene boliger i København,” skrev Christian Høgsbro.

Du kan læse hele hans indlæg her.

 

Søren Egge RasmussenBoligpriserne var også et problem for Enhedslistens boligordfører, Søren Egge Rasmussen. Han mente, at højere huslejer som følge af udenlandske investorers renoveringer af de billige boliger fører til mindre blandede byer.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00