Opsamling på temadebat: Hvem skal bo i København?

TEMADEBAT: Altingets debat, om hvem der skal bo i København i fremtiden, er ovre. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Politikere og aktører har i Altingets temadebat blandt andet debatteret almene boliger. Boligministeren foreslog, at op mod en tredjedel af Københavns boliger skulle være almene.
Politikere og aktører har i Altingets temadebat blandt andet debatteret almene boliger. Boligministeren foreslog, at op mod en tredjedel af Københavns boliger skulle være almene.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Befolkningstilvæksten i København er i løbet af de seneste år eksploderet, hvilket udfordrer byplanlægningen.

Altinget har derfor givet ordet til politikere og aktører, som i debatindlæg er kommet med bud på, hvem der skal bo i fremtidens København.

Skal der for eksempel bo færre bilister? Skal der være rum til hjemløse? Og må boliger være grimme, hvis det gør dem billige?

Her får du et overblik over deltagernes debatindlæg og deres hovedbudskaber:

 

Ole Birk OlesenKøbenhavn skal sætte turbo på at udvikle nye bydele med boliger og arbejdspladser, mente tidligere boligminister Ole Birk Olesen (LA), som er spidskandidat ved kommunalvalget i København. "Det er ikke kun den bedste, men også den eneste metode til at forhindre eksploderende boligpriser: Øget efterspørgsel på boliger skal mødes af øget udbud af boliger".
Læs indlægget her

 

Lene EspersenVi skal have mere fokus på bæredygtighed i fremtidens København, mente Danske Arkitektvirksomheders direktør og chefkonsulent, Lene Espersen og Peter Andreas Sattrup. "Hvis vi skal have implementeret de bæredygtige løsninger, er det nu, der skal investeres, og det kræver ambitiøse bygherrer og ikke mindst politikere".
Læs indlægget her

 

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00