Opsamling på temadebat: Sådan sikres livskvalitet uden at slippe corona løs i ældreplejen

TEMADEBAT: Altingets debat om, hvordan aktører vil sikre livskvalitet uden at slippe corona løs i ældreplejen, er ovre. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Hvordan sikrer vi en fornuftig balance mellem livskvalitet og smitterisiko i ældreplejen? Det har aktører debatteret i Altinget.
Hvordan sikrer vi en fornuftig balance mellem livskvalitet og smitterisiko i ældreplejen? Det har aktører debatteret i Altinget.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Selvom ældreplejen gradvist genåbner, må medarbejdere og ældre borgere vente længe på, at hverdagen bliver normal.

Altinget har givet ordet til en række aktører, som i debatindlæg har givet bud på, hvordan de, indtil hverdagen vender tilbage, foreslår at sikre en fornuftig balance mellem livskvalitet og smitterisiko i ældreplejen.

Her får du et overblik over aktørernes debatindlæg og deres hovedbudskaber:

 

Per K. LarsenPlejecentre er dårligt bemandede hospitaler, mente Danske Seniorers landsformand, Per K. Larsen. "Selvom det er godt, at der nu åbnes op for besøg af pårørende, ville det være endnu bedre, hvis plejecentre og hjemmepleje blev bemandede, så et godt liv til det sidste blev reglen mere end undtagelsen".
Læs indlægget her

 

Karina AdsbølLøft hverdagen uden at gå på kompromis med smitterisikoen, mente ældreordfører Karina Adsbøl (DF). "Musikere er mødt op foran plejehjem og har aktiveret beboerne med musik og sang. De billeder har varmet mit hjerte, og jeg er ikke i tvivl om, at den slags initiativer gør en kæmpe forskel for vores ældre og derfor i endnu højere grad bør understøttes politisk".
Læs indlægget her

 

Helle LinnetFor sene retningslinjer kan få konsekvenser for smittetrykket, mente FSD-formand Helle Linnet. "Vi kan godt forstå, at man løbende bliver klogere på blandt andet virus, smittefare og retningslinjer. Men det betyder netop, at det er endnu vigtigere, at vi, der skal administrere lovgivningen og omsætte den til bedst mulig praksis, vejledes meget tydeligt og klart".
Læs indlægget her

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00