Opsamling: Sådan sikres ligestilling i byggebranchen

OPSAMLING: Hvordan bliver den danske byggebranche mere divers? Det har flere aktører debatteret i Altinget By og Bolig de seneste måneder. Vi giver dig her en opsamling på debatten.

Altinget By og Boliger samler her op på debatten om, hvordan ligestillingen i byggebranchen skal sikres.
Altinget By og Boliger samler her op på debatten om, hvordan ligestillingen i byggebranchen skal sikres.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Den danske byggebranche er en af de kønsmæssigt mest ulige brancher i landet. Bare ni procent af de ansatte i branchen er kvinder. 

Men diverse virksomheder er mere innovative, kan skabe større omsætning og flere løsninger på eksempelvis klimaspørgsmålet. Så hvordan sikres ligestillingen i byggebranchen?

Det har en række aktører debattører i Altinget By og Bolig gennem de seneste måneder. Blandt debattørerne har det været bred enighed om, at der er behov for at gøre op med uligheden, men løsningerne er debattørerne ikke enige om. 

For hvem er det egentlig, der skal tage ansvaret på sine skuldre? Er det arbejdsgiverne, uddannelsesinstitutionerne, forældre eller er der brug for, at alle tager hver deres ansvar?

I debatten er der blevet præsenteret et væld af løsninger; fra tidlige indsatser i folkeskolen og dagpleje, hvor elever kommer på besøg hos arbejdspladser til stærke rollemodeller, der kan udfordre de gængse uddannelsesveje. 

Der er foreslået en generel holdningsændring blandt forældre, arbejdsgivere og resten af samfundet, større ansvar fra arbejdsgivere, der bør sikre løsninger på arbejdsmiljøet og et opgør med de strukturer, der skaber problemet, i stedet for at fokusere på kvinderne.

Altinget By og Bolig giver dig her en opsamling på debatten, som du efterfølgende kan dykkere nærmere ned i.

 

Majbrit Beran BerlauMajbrit Berlau
Næstformand, Fagbevægelsens Hovedorganisation 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00