Opsamling: Sådan skal AUB-midlerne prioriteres

OPSAMLING: Mens forhandlingerne har været i fuld gang, har en række debattører sideløbende diskuteret, hvordan 500 millioner kroner årligt skal bruges til at styrke erhvervsuddannelserne. Altinget Uddannelse giver dig her en opsamling på debatten.

Hvilke initiativer skal prioriteres, når erhvervsskolerne skal styrkes og lærerpladserne fremmes? Altinget Uddannelse samler op på debatten.
Hvilke initiativer skal prioriteres, når erhvervsskolerne skal styrkes og lærerpladserne fremmes? Altinget Uddannelse samler op på debatten.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Fremover skal 500 millioner kroner årligt være med til at styrke erhvervsuddannelserne og fremme lærerpladserne. Men hvordan skal pengene egentlig bruges? Det har en række aktører debatteret på Altinget Uddannelse den seneste måned.

Pengene blev afsat, da regeringen og arbejdsmarkedets parter i maj landede en aftale om 5,4 milliarder kroner fra AUB-systemet.

Forhandlingerne om, hvordan de 500 millioner kroner skal prioriteres, blev skudt i gang i slutningen af september.

På Altinget Uddannelse er flere aktører budt ind med deres bud på, hvordan pengene skal bruges.

Her er der blandt andet blevet forslået, at det praktikopsøgende arbejde skal forankres i erhvervsuddannelserne faglige udvalg, mens andre mener, at det fortsat er erhvervsuddannelserne selv, der skal stå for det.

Andre aktører har peget på, at der skal sættes gang initiativer, der kan bekæmpe det store frafald, og at der skal skabes bedre sammenhæng mellem uddannelse og praktik.

Flere har desuden peget på, at incitamentet til at udbyde praktikpladser bør øges, mens andre på den anden side argumentere for, at det ikke nødvendigvis er den rigtige løsning.

Altinget Uddannelse giver dig her en opsamling på debatten, som du efterfølgende kan dykke mere ned i.

Nanna HøjlundNanna Højlund
Næstformand, Fagbevægelsens Hovedorganisation

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00