Overblik: Det mente centrale aktører om retssikkerheden for folk med handicap

TEMADEBAT: Altingets fagdebat om retssikkerheden for mennesker med handicap er slut. Her er et overblik over deltagernes indlæg.

Har vi et problem med retssikkerheden for mennesker med handicap i Danmark? Det har centrale aktører debatteret i Altinget.
Har vi et problem med retssikkerheden for mennesker med handicap i Danmark? Det har centrale aktører debatteret i Altinget.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Kritikken af kommunernes sagsbehandling på handicapområdet har de seneste år været massiv. Mange borgere klager – og mange får medhold i Ankestyrelsen.

Især indsatsen på børnehandicapområdet har været omdiskuteret. I 2018 håndterede Ankestyrelsen mere end 2.700 klager, og i næsten halvdelen af sagerne – 47 procent – var der begået fejl.

Handicaporganisationer oplever en regulær tillidskrise mellem borgere og myndigheder, men nu vil den socialdemokratiske regering styrke retssikkerheden for mennesker med handicap.

Men har vi et problem med retssikkerheden for mennesker med handicap i Danmark? Hvordan sikres kvalitet og ensartethed i kommunernes sagsbehandling på handicapområdet? Og hvordan lapper vi tillidskløften mellem borgere og myndigheder?

Det spurgte Altinget: social om i en fagdebat, hvor en række centrale aktører på handicapområdet fik ordet.

Her får du et overblik over deltagerne og deres hovedbudskaber:

 

Monica LylloffRetssikkerheden for mennesker med handicap sejler, mente Monica Lylloff, der er medstifter af #enmillionstemmer og mor til tre børn med særlige behov. "Det er ikke enkelte kommuner, der har brug for krykker. Det sejler i hele landet. Og det er ikke kun penge, der mangler. En pengeindsprøjtning vil vare lige så længe som en tissetår i bukserne," skrev hun.
Læs indlægget her

 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00