Overblik: Hvordan sikrer vi den bedste rehabilitering?

DEBAT: Altingets fagdebat om rehabiliteringsområdet er slut. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Patienters rehabilitering står højt på den politiske dagsorden. Derfor arrangerede Altinget en fagdebat, hvor blandt andet Danske Patienter og KL deltog.
Patienters rehabilitering står højt på den politiske dagsorden. Derfor arrangerede Altinget en fagdebat, hvor blandt andet Danske Patienter og KL deltog.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Forskere, patientorganisationer og politikere har i over en måned debatteret rehabilitering.

Årsagen var Altingets fagdebat, som udsprang af, at regeringen vil have udarbejdet faglige kvalitetskrav til kommunernes rehabiliteringstilbud, og at der på området er svingende kvalitet og mangel på forskning.

I 2007 blev ansvaret for rehabilitering flyttet fra amterne til de 98 kommuner som følge af kommunalreformen. I dag − 12 år senere − skal Sundhedsstyrelsen stå for arbejdet med kvalitetskravene.

Men hvad skulle standarderne fokusere på? Og hvad skulle der til, for at også mindre kommuner kunne løfte opgaven?

Det spurgte Altinget om i debatten om rehabilitering.

Her får du et overblik over deltagerne og deres hovedbudskaber:

 

Birgitte Hysse ForchhammerBorgernes tid bliver spildt, når viden om rehabilitering ikke omsættes i handling, mente Hjernesagens direktør, Hysse Forchhammer. "Desværre stiller en uhensigtsmæssig finansieringsmodel, strukturelle benspænd og mangel på bindende krav til udbydere af rehabilitering sig i dag i vejen for, at denne viden anvendes til at forbedre tilbud," skrev hun.
Læs indlægget her

 

0:000:00