Overblik: Sådan vil centrale aktører nedbringe antallet af ældre hjemløse

TEMADEBAT: Altingets debat om stigende hjemløshed blandt ældre er slut. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Færre unge og flere ældre er hjemløse. Men har vi i forsøget på at nedbringe antallet af unge hjemløse overset de ældre? Det har centrale aktører debatteret i Altinget.
Færre unge og flere ældre er hjemløse. Men har vi i forsøget på at nedbringe antallet af unge hjemløse overset de ældre? Det har centrale aktører debatteret i Altinget.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Jubel og bekymring bredte sig i september blandt fagfolk og politikere.

Vive havde netop udgivet den seneste nationale hjemløsetælling, som viste, at efter flere års fokus på det stigende antal af unge hjemløse dykkede tallet for første gang i 12 år.

Men samtidig var antallet af ældre hjemløse over 50 år steget fra 1.404 i 2017 til 1.545 personer i 2019.

Havde vi i forsøget på at nedbringe de unge hjemløse overset de ældre?

Det var en række aktører enige i, da Altinget Social stillede spørgsmålet i en fagdebat.

I fagdebatten, som varede en måned, skrev aktørerne debatindlæg og forholdt sig også til, hvordan de ville gribe ind over for flere ældre hjemløse, hvilke indsatser der havde virket på ungeområdet, og hvorvidt der var behov for en mere differentieret tilgang til hjemløshed.

Her får du et overblik over deltagerne og deres hovedbudskaber:

 

Astrid KragFlere ældre hjemløse giver behov for differentieret indsats, mente social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). "Hvis vi mere vedvarende skal nedbringe antallet af midaldrende og ældre hjemløse, skal vi blive bedre til at forebygge, at et udsat barn bliver en udsat ung, der bliver en udsat voksen. Derfor skal vi væk fra indsatser, der har karakter af brandslukning," skrev hun.
Læs indlægget her

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00