Overblik: Sådan vil centrale aktører skabe mindre bureaukrati i ældreplejen

TEMADEBAT: Altingets debat om mindre bureaukrati i ældreplejen er slut. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Regeringen vil reducere dokumentationskrav, kontrol og minuttyranni i ældreplejen. Men hvordan? Det har centrale aktører debatteret på Altinget Ældre.
Regeringen vil reducere dokumentationskrav, kontrol og minuttyranni i ældreplejen. Men hvordan? Det har centrale aktører debatteret på Altinget Ældre.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Regeringen vil reducere dokumentationskrav, kontrol og minuttyranni i ældreplejen.

Ud over forståelsespapiret, hvor ambitionen indgår, lægger regeringen op til en nærhedsreform. Den skal blandt andet gøre op med de mange skemaer og dokumentationskrav, som personalet på landets plejecentre mødes med, for derigennem at frigøre kræfter til kerneopgaven med pleje og omsorg for de ældre.

Hvordan reducerer vi dokumentationskrav, kontrol og minuttyranni i ældreplejen? Hvilke erfaringer har de centrale aktører med bureaukrati på plejehjemmene? Hvilke konkrete forslag kan mindske bureaukrati? Og hvilke processer og påhæng skal der luges ud i for at give overskud til omsorg og velfærd?

Det spurgte Altinget Ældre om i en temadebat, hvor en række centrale aktører fik ordet.

Her er et overblik over deltagerne og deres hovedbudskaber:

 

Klaus MygindChristiansborg skal tage del i at droppe detailstyring i ældreplejen, mente Københavns stedfortrædende sundheds- og omsorgsborgmester, Klaus Mygind (SF). "Hvis Christiansborg kunne vise kommunerne lige så meget tillid, som vi i København viser vores medarbejdere i ældreplejen, så kunne vi komme meget overflødigt bureaukrati til livs," skrev han.
Læs indlægget her

 

Torben Klitmøller HollmannGør hverdagens velfærdseksperter til nøglepersoner i afbureaukratiseringen, mente Torben Klitmøller Hollmann, der er FOA's sektorformand for social- og sundhedssektoren. "Afbureaukratisering er ikke bare at fjerne tre love og to regler. Afbureaukratisering er at lave regler, der faktisk virker og giver mening," skrev han.
Læs indlægget her

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00