Overblik: Sådan vil centrale aktører skaffe varme hænder til ældreplejen

TEMADEBAT: Altingets debat om manglen på varme hænder i ældreplejen er ovre. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) har bidraget i Altingets temadebat med debatindlægget 'Snuptag løser ikke personalemanglen i ældreplejen'.
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) har bidraget i Altingets temadebat med debatindlægget 'Snuptag løser ikke personalemanglen i ældreplejen'.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Personalemangel og rekrutteringsvanskeligheder i ældreplejen tegner sig til at blive værre i takt med den demografiske udvikling.

Gennem trepartsaftaler og overenskomstaftaler har aktører forsøgt at gøre sosu-uddannelserne mere attraktive. Og som en del af sidste års økonomiaftale aftalte regeringen, KL og Danske Regioner, at de ville nedsætte en taskforce, der skal give bud på, hvordan der kan uddannes og ansættes flere social- og sundhedsmedarbejdere over de kommende år.

Altinget gav ordet til en række centrale aktører, som i debatindlæg kom med bud på, hvordan de vil skaffe flere social- og sundhedsmedarbejdere til at sikre fremtidens ældrepleje.

Hvad skal taskforcen have særligt fokus på? Hvilke positive og negativer erfaringer har vi med at sælge social- og sundhedsmedarbejdernes uddannelse og erhverv? Og hvilke faldgruber er vigtige at undgå i kampen mod mangel på medarbejdere?

Her får du et overblik over aktørernes debatindlæg og deres hovedbudskaber:

 

Lisbeth NørgaardRekrutteringsbriller giver for snævert fokus på manglen på personale, mente Danske Sosu-skolers formand, Lisbeth Nørgaard. "Vi har primært diskuteret, hvordan vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse direkte fra folkeskolen. Det er ikke nok at gøre vores uddannelser mere attraktive for de unge," skrev hun.
Læs indlægget her

 

Karina AdsbølArbejdskraften skal udnyttes bedre i ældreplejen, mente ældreordfører Karina Adsbøl (DF). "Ingen skal naturligvis presses til at arbejde fuld tid. Der kan være gode grunde til, at man i en periode i sit liv vælger at arbejde på deltid. Men flere stillinger skal slås op som fuldtidsstillinger. Dermed udnyttes arbejdskraften bedre, skrev hun.
Læs indlægget her

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00