Overblik: Sådan vil centrale aktører skrue udligningsreformen sammen

TEMADEBAT: Altingets debat om en reform af den kommunale udligningsordning er slut. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har sagt, at regeringen forsøger at have en udligningsreform på plads inden kommunalvalget i 2021.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har sagt, at regeringen forsøger at have en udligningsreform på plads inden kommunalvalget i 2021.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

På tværs af landets kommuner og Folketingets partier er der modstridende holdninger og interesser om udligning.

Kun én ting samler: Anerkendelsen af, at der er behov for at få reformeret udligningsordning.

Derfor gav Altinget Kommunal ordet til en række aktører og politikere, som vil være med til at påvirke og forme en reform, som ifølge regeringen skal være i hus inden kommunalvalget i 2021.

Her får du et overblik over deltagerne og deres hovedbudskaber:

 

Søren Frank EtzerodtDet kan være en jungle at finde rundt i systemet for udligning, skrev forskerne Søren Frank Etzerodt og Niels Jørgen Mau Pedersen fra Aalborg Universitet og Vive, som derfor guidede gennem systemet. "Et system, der som udligningssystemet flytter betydelige midler rundt mellem de enkelte kommuner, vil formentlig altid være genstand for diskussion," skrev de.
Læs indlægget her

 

René ChristensenRige og fattige kommuner skal stoppe med at skændes, mente finansordfører René Christensen (DF). "Det er et skænderi mellem de "rige" og de "fattige" kommuner, som der skrives i sangen med teksten "hvem skal nu betale, hvem har råd til mere". Men jeg mener, at det bør handle mere om, at vi deles om den velstand, der skabes," skrev han.
Læs indlægget her

 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00