Overblik: Skal vi bekæmpe uligheden?

TEMADEBAT: Altingets debat om at bekæmpe ulighed er slut. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Flere aktører har i debatindlæg i Altinget diskuteret, om vi skal bekæmpe ulighed. "Vi har ikke et stort problem med fattigdom i Danmark," skrev Cepos' direktør, Martin Ågerup.
Flere aktører har i debatindlæg i Altinget diskuteret, om vi skal bekæmpe ulighed. "Vi har ikke et stort problem med fattigdom i Danmark," skrev Cepos' direktør, Martin Ågerup.Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Flere partier frygter den voksende ulighed.

Det har ført til, at bekæmpelsen af uligheden står i forståelsespapiret, som gjorde Mette Frederiksen (S) til statsminister.

Inden folketingsvalget præsenterede Socialdemokratiet udspillet 'Danmark er for lille til store forskelle' med 18 tiltag, som skulle mindske uligheden. I dag, hvor partiet er kommet til magten, har regeringen forpligtet sig på, at der om fire år er skabt et større økonomisk råderum, samtidig med at uligheden er reduceret.

Men skal vi bekæmpe ulighed? Det spurgte Altinget Arbejdsmarked om i en temadebat, hvor en række centrale aktører fik ordet.

Her får du et overblik over deltagerne og deres hovedbudskaber:

 

Lizette RisgaardPolitikere skal stoppe med at uddele gulerødder i toppen og pisk i bunden, mente Fagbevægelsens Hovedorganisations formand, Lizette Risgaard. "Tider med økonomisk fremgang skal bruges til at løfte dem, som har mindst. Det gør vi ved som samfund at investere i uddannelse, velfærd og arbejdsmiljø. Ikke ved at bruge det finansielle overskud på skattelettelser".
Læs indlægget her

 

Jacob HolbraadHøjtlønnede spurter ikke fra de lavtlønnede i vores lige samfund, mente Dansk Arbejdsgiverforenings direktør, Jacob Holbraad. "Danmark er ifølge OECD stadig blandt de lande i verden med den laveste indkomst-ulighed," skrev han. "Vi danskere har ikke grund til at føle os truet af store og voksende økonomiske skel".
Læs indlægget her

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00