Debat

Pape: Hvor er de gamle dyder om lov og orden?

DEBAT: Danmark halter efter, når det kommer til bekæmpelse af en lang række former for kriminalitet. Der er brug for flere midler til politiet og flere betjente, skriver Søren Pape Poulsen (K), der efterlyser de gamle dyder om lov og orden. 

Danmark halter efter, når det kommer til bekæmpelse af en lang række former for kriminalitet. Der er brug for flere midler til politiet og flere betjente, skriver Søren Pape Poulsen (K). 
Danmark halter efter, når det kommer til bekæmpelse af en lang række former for kriminalitet. Der er brug for flere midler til politiet og flere betjente, skriver Søren Pape Poulsen (K). 
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Søren Pape Poulsen (K)
Formand og retsordfører

Det Konservative Folkepartis mål er klart. Et styrket politi, hårdere straffe for personfarlig kriminalitet, og indsats mod, at helt unge havner i kriminalitet, skal skabe et endnu tryggere samfund.

Det kræver flere midler til politiet og flere betjente. Derfor går vi til forhandlingerne om det kommende politiforlig med fokus på følgende områder:

Vi skal sætte flere penge af til flere betjente. I dag halter Danmark efter, når det kommer til bekæmpelse af en lang række former for kriminalitet. Vi er for eksempel det land i Europa med næstflest indbrud per borger. Hele 36.600 danskere var sidste år udsat for et indbrud. Det skyldes blandt andet mangel på betjente til efterforskning af indbrud.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Det er dog ikke nok at uddanne og ansætte flere betjente. Der skal også bevilliges flere penge til udstyr og træning. Nye penge vel at mærke. Det er ikke nok at flytte rundt på de penge, der allerede er i budgettet.

Danmark skal ikke forfalde indefra
Der må ikke være steder i Danmark, hvor politiet og brandvæsenet ikke kan rykke ud. Derfor bliver et andet af vores krav, at brugen af mobile politistationer i belastede boligområder skal opprioriteres. Danmark skal ikke forfalde indefra. Det vil kræve ressourcer både økonomisk og mandskabsmæssigt, men det er nødvendigt.

Brugen af mobile politistationer i belastede boligområder skal opprioriteres. Danmark skal ikke forfalde indefra. Det vil kræve ressourcer både økonomisk og mandskabsmæssigt, men det er nødvendigt.

Søren Pape Poulsen (K)
Formand og retsordfører

Selvom der skal nye midler til, skal vi også hele tiden se på, om vi bruger de midler, vi har i dag, på den rigtige måde. Et oplagt sted at finde ressourcer er ved at flytte betjente ud af de fotovogne, den forrige regering valgte af opstille. Betjentene skal koncentrere sig om at patruljere, jage forbrydere og beskytte. De skal ikke være menneskelige stærekasser.

Hårdere straffe og forebyggelse
Sideløbende med, at vi kigger på politiets ressourcer, er vi dog også nødt til at kigge på straffene. Personfarlig kriminalitet skal give længere straffe, og er man ikke her fra landet, skal man udvises til afsoning i hjemlandet. Det kan kun gå for langsomt, og afsoning i hjemlandet skal sikres ved alle former for kriminalitet.

En central del af effektiv kriminalitetsbekæmpelse er den forebyggende indsats. Vi skal forebygge, at unge ender i en kriminel løbebane. Det gør vi bedst ved at sætte ind, når de unge første gang begår noget kriminelt. Her bør vi tænke i alternative straffe, for det siger sig selv, at en 15-årig ikke skal i fængsel. Men en ung, der har smadret vinduer på sin skole, kan for eksempel blive sat til at vaske den lokale brandstations brandbiler.

Det retspolitiske område er vigtigt, og de gamle dyder om lov og orden skal igen i spil. Vi har heldigvis chancen for at gøre noget ved snakken til de kommende politiforhandlinger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

0:000:00