Partier vil prioritere ældre i økonomisk genopretningsplan

ØKONOMI: Dansk Folkeparti vil give de ældre flere penge for at sparke gang i forbruget. Flere støttepartier er villige til at målrette midler til de fattigste pensionister, mens Socialdemokratiet hverken vil omfavne eller afvise forslaget.

Flere af regeringens støttepartier bakker op om Dansk Folkepartis forslag om at prioritere de ældre økonomisk for at skubbe gang i forbruget efter coronakrisen. 
Flere af regeringens støttepartier bakker op om Dansk Folkepartis forslag om at prioritere de ældre økonomisk for at skubbe gang i forbruget efter coronakrisen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

De ældre skal prioriteres, når planerne for genstarten af dansk økonomi skal lægges. 

Sådan lyder budskabet fra Dansk Folkeparti, der kritiserer regeringen for generelt at have nedprioriteret folkepensionister og seniorer i arbejde under coronakrisen. 

"I forhold til hjælpepakkerne er det, som om de ældre ikke spiller nogen rolle," skrev Kristian Thulesen Dahl (DF) i sit ugentlige nyhedsbrev søndag.

"Nu er debatten så startet om, hvordan økonomien kan skubbes i gang igen efter krisen. Forslagene er mange, men lad nu ikke de ældre blive glemt igen," lød opfordringen fra DF-formanden. 

Selvom forslaget er sympatisk, mener vi ikke, at vi skal gøre corona-regningen højere end højst nødvendigt.

Mette Abildgaard (K)
Politisk ordfører

Partiet foreslår derfor at udstede en ekstra eventuelt skattefri ældrecheck eller at gøre folkepensionen skattefri nogle måneder. 

"På den helt store klinge er det selvfølgelig eksportvirksomhederne, der er det allervigtigste for Danmarks økonomi," siger DF's finansordfører, René Christensen, og fortsætter:

"Men vi har altså en stor gruppe ældre på folkepension, og det giver god mening at se på, hvordan de kan bidrage til at få gang i hjulene igen." 

De færreste folkepensionister har store formuer i banken, og derfor vil pengene sandsynligvis blive omsat direkte til øget forbrug, forklarer han.

Ældre Sagen: Slå to fluer med ét smæk
Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, fastslår, at partiet deler Dansk Folkepartis ønske om et større fokus på de ældre.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00