R: Personfnidder og gammelt nag skal ikke regere Slagelse de næste fire år

DEBAT: Villum Christensen (LA) bliver aldrig borgmester i Slagelse – det er rent spil for galleriet, mener Troels Brandt (R), nyvalgt medlem af Slagelse Byråd.

Af Troels Brandt
Nyvalgt medlem af Slagelse Byråd for Radikale Venstre

Det er ikke den bedste løsning for Slagelse Kommune. Så meget står klart, allerede før det nyvalgte byråd officielt skal konstituere sig i dag kl. 15 på Rådhuset.

Efter år og dage med et fastfrosset og ikke eksisterende samarbejdsklima og uset dårlige personlige relationer mellem byrådets medlemmer har kommunens borgere ikke brug for yderligere fire år med et blokopdelt byråd og snævrest mulige flertal.

Det får Slagelse med den aftale, som sikrer John Dyrby Paulsen borgmesterkæden de næste fire år. Glem alt om, at Dyrby og Villum Christensen fra LA skal dele borgmesterposten imellem sig – Villum bliver aldrig borgmester.

Aftalen er rent spil for galleriet – og den fører de gamle positioner med ind i fremtidens byråd. Desværre. Der har aldrig været et politisk projekt hos Dyrby og Villum. Alt har handlet om at sikre sig borgmesterkæden. Politikken har man glemt. Det skal jeg være den første til at beklage.

Især fordi jeg oprigtigt mener, at vi siden dagen efter valget har haft gang i nogle politiske diskussioner, som kan gøre Slagelse til en bedre kommune for alle kommunens borgere. Og som kan optø byrådet og sikre brede aftaler hen over den politiske midte.

Som nogle kolleger har sagt til mig, har det været de bedste og mest konstruktive politiske diskussioner, de har været med til i mange år. Det viser mig, at vi har haft fat i noget. At der har været et undertryk, en higen efter at bryde blokkene op og skabe et helt nyt politisk klima i Slagelse Kommune.

Men personfnidder og gammelt nag skal ikke regere kommunen de næste fire år. Selvfølgelig ikke. Radikale Venstre gik til valg på et bredt samarbejde – det har jeg tænkt mig at leve op til. Det håber jeg også, at mine kolleger har. Jeg mener helt oprigtigt, at vi har vist vejen i de seneste ti dage. Her har vi skabt et vigtigt politisk grundlag, som både peger fremad, og som viser, hvor stort potentiale der rent faktisk er i et samarbejdende byråd.

Forrige artikel DI advarer: Danske virksomheder kan ikke følge med uden udlændinge DI advarer: Danske virksomheder kan ikke følge med uden udlændinge Næste artikel Grøn iværksætter: Affaldssortering skal være sexet Grøn iværksætter: Affaldssortering skal være sexet