Podcast: Coronakrisen har ændret magtbalancen i udlignings­forhandlingerne

AJOUR: Socialdemokratiets lækkede dokument under udligningsforhandlingerne betød, at partiet for første gang var en smule presset. Men så tog coronakrisen over, og nu begynder forhandlingerne igen med stor folkelig opbakning til S.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Det er efterhånden længe siden, at der er blevet talt om andet end coronavirus i den offentlige debat.

Men inden krisen var et af de emner, der beskæftigede toppolitikerne på Christiansborg, kommunal udligning og ikke mindst det lækkede dokument, som Socialdemokratiet ved en fejl kom til at sende til Jyllands-Posten.

I dokumentet stod beskrevet, hvordan Venstre skulle grilles i medierne for de sager, partiet tog med ind i forhandlingslokalet. Et rum, der ellers bliver set som fredet.

Derfor havde Venstre de bedste kort på hånden til forhandlingerne dengang, men siden er der løbet meget vand i åen, og nu står Socialdemokratiet og regeringen stærkere i meningsmålingerne end længe.

Hvordan skrider de forhandlinger frem? Har dokumentet stadig betydning for forhandlingerne – og kan Venstre stadig presse Socialdemokratiet til forhandlingerne?

De spørgsmål svarer Altingets kommunalredaktør, Kim Rosenkilde, på i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Belgien sætter verdensrekord i covid-dødsfald, mens Europas ledere skændes om penge Ugens EU-podcast: Belgien sætter verdensrekord i covid-dødsfald, mens Europas ledere skændes om penge Næste artikel Podcast: Hvornår ved vi, hvilken af de skandinaviske strategier der er bedst? Podcast: Hvornår ved vi, hvilken af de skandinaviske strategier der er bedst?