Podcast: De økonomiske vagthunde åbner for at lempe på en omstridt lov

AJOUR: Har budgetloven været rettighed omhu - eller har den holdt den danske økonomi i for stram en spændetrøje? Man bør overveje at lempe på loven, siger Det Økonomiske Råd. Hør mere om den sag i dagens udgave af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

De offentlige finanser i Danmark må ikke have et underskud på mere end en halv procent af BNP.

Det sørger budgetloven for, men Det Økonomiske Råd siger i sin rapport, at man bør overveje at lempe på loven, sådan at man kan strække sig til et underskud på 1 procent af BNP.

Det er den samme grænse, som andre EU-lande har igennem finanspagten - så hvorfor har Danmark egentlig en strammere regel end resten af EU? Og hvordan fordeler holdningerne sig i den offentlige debat til netop den lov?

Det - og Det Økonomiske Råds betydning - ser vi nærmere på i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor Altingets kommunalpolitiske redaktør, Kim Rosenkilde, er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Kendte S-profiler og ukendte byrødder i spil. Hvem skal afløse Frank Jensen? Podcast: Kendte S-profiler og ukendte byrødder i spil. Hvem skal afløse Frank Jensen? Næste artikel Podcast om præsidentvalget: Har Trump ødelagt eller ændret det republikanske parti? Podcast om præsidentvalget: Har Trump ødelagt eller ændret det republikanske parti?
Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København

Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København

AJOUR: Teknik- og Miljøforvaltningen har opdaget, at der formentlig er svindlet for cirka 50 millioner kroner. Hvordan er det sket? Og hvad mangler vi at få svar på? Det forklarer Altingets hovedstadsredaktør mere om i dagens udsendelse.