Podcast: En ny togkonflikt lurer

AJOUR: Medarbejderne og ledelsen i Arriva forsøger at genforhandle lokalaftaler, men har svært ved at mødes. Helt central for den uenighed er, at Arriva har vundet et statsligt udbud til en lavere pris end tidligere.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Lokalaftalerne er i gang med at blive forhandlet for medarbejderne i Arriva – men parterne har svært ved at møde hinanden i de forhandlinger.

Snart skal hele overenskomsten for Arrivas medarbejdere genforhandles, og formanden for Dansk Jernbaneforbund frygter, at det dårlige forhandlingsklima vil smitte af der.

Men uenighederne stammer måske et helt andet sted fra. Arriva har nemlig vundet et nyt udbud om at køre tog, og i denne omgang kan de gøre det 36 procent billigere end tidligere.

Nu frygter medarbejderne, at de kommer til at mærke det billigere udbud på deres løn- og arbejdsvilkår – en tendens, der ifølge arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet Henning Jørgensen går igen i hele Vesteuropa.

Altinget Ajour ser nærmere på den sag i dagens udsendelse, hvor transportredaktør Niels Frederik Rickers er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: DF står over for et dilemma i forsøget på at genrejse partiet Podcast: DF står over for et dilemma i forsøget på at genrejse partiet Næste artikel Podcast: Nye tider i dagpengeland Podcast: Nye tider i dagpengeland