Podcast: Engang var Radikale vejen til magten - nu er det nærmest omvendt

AJOUR: Socialdemokratiet vil ikke i regering med Radikale, og Venstres formand har også taget afstand fra partiet. Er Radikale stadig et midterparti? Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, analyserer og Christiansborg-journalist Emma Qvirin Holst ser på tallene.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

I weekenden holder Radikale et lidt mindre og mere kompakt landsmøde i Nyborg på grund af coronasituationen.

Det sker på et bagtæppe af strategiske udmeldinger fra de to største partier i dansk politik, der lægger afstand til partiet og forsikrer deres egne vælgere, at de ikke vil lade Radikale få indflydelse - særligt ikke på udlændingeområdet.

Radikale har ellers været vant til at være nøglen til magten i dansk politik, men sådan er det ikke længere.

Hvad betyder det for Radikale? Er partiet stadig det midterparti, som de selv mener? Og hvem stemmer egentlig på partiet i dag?

Sidstnævnte besvarer Altingets Christiansborg-journalist, Emma Qvirin Holst, i dagens udsendelse, mens Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, analyserer på Radikales position i dansk politik.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Hvorfor vil Boris Johnson pludselig bryde skilsmisseaftalen med EU? Podcast: Hvorfor vil Boris Johnson pludselig bryde skilsmisseaftalen med EU? Næste artikel Ugens EU-podcast: Von der Leyens vision for Europas fremtid efter pandemien Ugens EU-podcast: Von der Leyens vision for Europas fremtid efter pandemien
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.