Podcast: Er der et liv efter Brexit? Mød briternes nye ambassadør i Danmark

PARLAMENTET #112: Migration, forsvar, klima og bekæmpelse af covid-19 er områder for udvikling af ”kreativt” dansk-britisk samarbejde efter Brexit. Det siger Storbritanniens nye topdiplomat i Danmark, Emma Hopkins, som selv er halvt dansker.

Briternes topdiplomat i København, Emma Hopkins, var forleden på besøg hos Emma Holst og Henrik Axel Buchter i Altingets podcaststudie, hvor Hopkins bl.a. fortalte om sin egen danske arv. 
Briternes topdiplomat i København, Emma Hopkins, var forleden på besøg hos Emma Holst og Henrik Axel Buchter i Altingets podcaststudie, hvor Hopkins bl.a. fortalte om sin egen danske arv. Foto: British Embassy

Abonner på Parlamentet i iTunes | Acast | Spotify

Hvad sker der, når danske og britiske ministre ikke længere møder hinanden hver og hver anden dag ved EU-bordene i Bruxelles?

Selv om Brexit ikke ødelægger forholdet mellem Danmark og Storbritannien, så er der ingen tvivl om, at der skal findes nye dialoger og samarbejdsformer.

Vi kan ikke være dovne og bare tænke, at vi alligevel vil se hinanden meget ofte. Vi er nødt til at skabe de muligheder nu.

Emma Hopkins
Storbritanniens ambassadør i Danmark

”Det vil ændre den måde, vi arbejder sammen på – men jeg håber, at det ikke vil ændre substansen i det, vi gør sammen,” siger Emma Hopkins, som siden oktober har været ny britisk ambassadør i København.

”Danmark og Det Forenede Kongerige har et forhold, der går hundredvis af år tilbage. Vi har været i EU i 47 år, så det var en relativt kort periode inden for det langsigtede forhold,” siger hun.

I denne uges EU-podcast, som er i et kortere Interview Special format, kan du møde briternes nye topdiplomat hos os.

Altingets journalist Emma Qvirin Holst har interviewet ambassadør Hopkins, som også har et helt personligt forhold til Danmark. Den britiske diplomats mor er nemlig dansker, så der er rød-hvide barndomsminder om alt fra guldbarrer til appelsinyoghurt og flæskesteg hjemme hos mormor og morfar.

Du kan høre Emma Hopkins reflektere over både sit eget og sit lands rige og dybe forhold til Danmark, som hun håber at se fortsætte på nye måder og i andre fora end Den Europæiske Union.

”Vi vil ikke se hinanden ved EU-rådets bord i Bruxelles længere, men vi vil stadig se hinanden i Nato eller i Europarådet. Og selv om vi ikke længere er med i fælles europæisk udenrigs- og sikkerhedspolitik, så vil vi stadig arbejde sammen bilateralt om forsvar,” siger hun:

”Vi kommer bare til at være mere kreative og beslutsomme i vores udvekslinger. Vi kan ikke være dovne og bare tænke, at vi alligevel vil se hinanden meget ofte. Vi er nødt til at skabe de muligheder nu.”

 

Abonner på Parlamentet i iTunes | Acast | Spotify


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00