Podcast: Liberal Alliance blev født af kriser og er nu selv i krise

AJOUR: Liberal Alliance blev skabt af afhoppere fra Radikale og det borgerlige Danmark. Dengang var de utilfredse med de respektive retninger, og nu er partiet selv blevet et eksempel på netop det. Hvad skal Liberal Alliance nu?

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Simon Emil Ammitzbøll-Bille valgte selv at gå, men inden da var presset fra det liberale bagland stort.

Budskabet fra dem var, at den tidligere kronprins i partiet og eksminister havde handlet illoyalt over for partiet ved eksempelvis at melde nye retninger på EU-politikken ud, inden idéerne var vendt internt.

Nu er begge partiets stiftere – den anden var Anders Samuelsen – ude af folketingsgruppen, og tilbage står tre Liberal Alliance-folk.

Partiet opstod selv på baggrund af utilfredshed med retningen fra politikere i henholdsvis Radikale, Venstre og Konservative, og nu er den virkelighed overført til partiet.

Hvor gik det galt for Liberal Alliance, der begyndte som et protestparti og senest sad i ministerbiler? Altinget Ajour ser nærmere på det fundament, som partiet er bygget på, og på den virkelighed, der nu venter partileder Alex Vanopslagh.

Dagens gæst er magasinredaktør Esben Schjørring.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Kan man være et grønt foregangsland og stadig hente olie op af undergrunden? Podcast: Kan man være et grønt foregangsland og stadig hente olie op af undergrunden? Næste artikel Podcast: Ny regering, men ingen ny udenrigspolitik Podcast: Ny regering, men ingen ny udenrigspolitik