Podcast med Altingets chefredaktør: Sådan er Støjbergs udsigt til en rigsretssag

AJOUR: Det er hele Folketinget, der skal afgøre, om der skal iværksættes en rigsretssag imod Inger Støjberg. Hvordan er stemningen om det spørgsmål i Folketinget? Det ser Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, nærmere på i Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Partiformanden i Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, fik nok af Inger Støjberg, efter at hun endnu engang erklærede sig uenig med Ellemann imellem jul og nytår.

Her erklærede formanden sig klar til at støtte en rigsretssag, hvis advokaterne, der undersøger sagen, mener, at der er grobund for sådan en. Og dét var Støjberg uforstående over for. Efterfølgende blev hun bedt om at trække sig som næstformand i Venstre.

Men det er ikke kun Venstre, der afgør, om der rent faktisk skal iværksættes en rigsretssag. Det er en afgørelse for hele Folketinget - og hvordan er stemningen generelt for at indlede sådan en?

Det ser Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, nærmere på i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor han også forklarer, hvorfor Støjbergs tilgang til hele sagen har været en central årsag til, at det overhovedet er blevet en mulighed at indlede en rigsretssag.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Er mere øremærket barsel til far et frontalangreb fra EU eller et brækjern for ligestillingen? Podcast: Er mere øremærket barsel til far et frontalangreb fra EU eller et brækjern for ligestillingen? Næste artikel Podcast med Holstein: Venstre kan blive kannibaliseret fra to sider Podcast med Holstein: Venstre kan blive kannibaliseret fra to sider
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.