Podcast med Altingets chefredaktør: Sådan er Støjbergs udsigt til en rigsretssag

AJOUR: Det er hele Folketinget, der skal afgøre, om der skal iværksættes en rigsretssag imod Inger Støjberg. Hvordan er stemningen om det spørgsmål i Folketinget? Det ser Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, nærmere på i Altinget Ajour.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Partiformanden i Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, fik nok af Inger Støjberg, efter at hun endnu engang erklærede sig uenig med Ellemann imellem jul og nytår.

Her erklærede formanden sig klar til at støtte en rigsretssag, hvis advokaterne, der undersøger sagen, mener, at der er grobund for sådan en. Og dét var Støjberg uforstående over for. Efterfølgende blev hun bedt om at trække sig som næstformand i Venstre.

Men det er ikke kun Venstre, der afgør, om der rent faktisk skal iværksættes en rigsretssag. Det er en afgørelse for hele Folketinget - og hvordan er stemningen generelt for at indlede sådan en?

Det ser Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, nærmere på i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor han også forklarer, hvorfor Støjbergs tilgang til hele sagen har været en central årsag til, at det overhovedet er blevet en mulighed at indlede en rigsretssag.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00