Podcast med Altingets chefredaktør: Støjbergs argument holder hverken i byretten, landsretten eller rigsretten

AJOUR: Instrukskommissionen hældte Støjbergs forklaring i instrukssagen ned ad brættet. Nu står Folketinget - og Venstre - over for en vanskelig beslutning om, hvorvidt sagen skal blive til en rigsretssag. Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, analyserer.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Inger Støjbergs famøse instruks har fyldt i mediebilledet længe, og mandag formiddag kom første delkonklusion i sagen.

Den omhandlede ministrenes ansvar, og her blev Inger Støjbergs ageren skarpt kritiseret, mens de øvrige involverede ministre blev frikendt.

Kommissionen havde ikke meget tilovers for Støjbergs forklaring om, at et internt notat var bevis for, at hun bad sit ministerium om at behandle hver af asylparrenes sager individuelt. I stedet mente kommissionen, at den pressemeddelelse, som Støjberg udsendte efterfølgende - med en klar melding om at skille alle par ad - overtrumfede det, der tidligere var meldt ud.

Nu skal Folketinget træffe en beslutning om, hvorvidt sagen skal være en rigsretssag. Og det samme skal det svækkede Venstre træffe en beslutning om. Kan partiet støtte den heftigt kritiserede Inger Støjberg?

I dagens udgave af Altinget Ajour analyserer Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, på udviklingen, rapporten og følgerne.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Merkel fik budget og klima i hus - nu kan Europa komme videre Podcast: Merkel fik budget og klima i hus - nu kan Europa komme videre Næste artikel Podcast: Rusland, Kina og Afghanistan - her er de globale trusler mod Danmark Podcast: Rusland, Kina og Afghanistan - her er de globale trusler mod Danmark
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.