Podcast med Holstein: Enhedslisten er blevet de pragmatiske, Radikale de ultimative

AJOUR: Enhedslisten er ikke lige så krigerisk i sin kommunikation, som de tidligere har været. De ultimative krav leverer Radikale i stedet. “De to partiers stil har nærmest krydset hinanden,” siger Altingets politiske kommentator.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Enhedslistens tidligere politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen leverede en efterhånden legendarisk kommentar i 2012, da den daværende Helle Thorning-regering indgik en skatteaftale med Venstre frem for Enhedslisten.

"Det er at pisse på vælgerne," sagde Johanne Schmidt-Nielsen dengang.

Siden da har piben fået en anden lyd hos Enhedslisten, der i det store hele er tilfreds med den fordelingspolitiske retning, som Mette Frederiksens socialdemokratiske regering har lagt, og ikke kaster om sig med ultimative krav og krigerisk retorik. Radikales politiske leder, Morten Østergaard, har derimod været mere ultimativ i sin kommunikation til Mette Frederiksen.

Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, analyserer i dagens udsendelse på Enhedslistens mere pragmatiske tilgang over for Socialdemokratiet og på, hvordan Radikale er blevet de ultimative i debatten.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast med Holstein: Podcast med Holstein: "Radikale har intet blåt alternativ" Næste artikel Ugens Europa-podcast: Det har Vestager lært af coronakrisen Ugens Europa-podcast: Det har Vestager lært af coronakrisen