Podcast med Holstein: Overraskende at regeringen slipper så godt fra minkskandalen

AJOUR: Socialdemokratiet går lidt frem i meningsmålingerne på trods af lang tids kritik efter minkskandalen. Både blå politikere og medier har overvurderet betydningen af regeringens fejltagelser, mener Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, der peger på, at folkesundheden igen trumfer alt hos vælgerne.

Foto: Alexandros Avramidis/Reuters/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Endelig fik blå blok noget at samle sig om - nemlig at kritisere regeringen for den måde, den har håndteret minkskandalen.

Medierne har også stået klar med en række kritiske artikler bakket op af både jurafolk og professorer.

Men sagen har ikke haft betydning i målingerne. Blå blok har ikke vundet ind på Socialdemokratiet og resten af de røde partier. De står tværtimod stadig i stampe, mens regeringspartiet bliver på cirka 30 procent af stemmerne.

Og det er overraskende, at den sag ikke har haft større betydning, siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, der mener, at det er langt farligere for regeringen, når den kan beskyldes for at være for sen i optrækket i kampen mod corona.

Hvordan kan det være, at sagen bliver opfattet så forskelligt? I dagens udgave af Altinget Ajour analyserer Erik Holstein den udvikling.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00