Podcast med Holstein: SF skal finde kanter til regeringen

AJOUR: SF har efter valget tillagt sig en strategi, hvor de er S-regeringens trofaste samarbejdspartner, der ikke kaster om sig med trusler. Men SF skal bide regeringen mere i haserne på udvalgte områder, mener Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Når SF i weekenden holder landsmøde i Kolding, er det med et succesfuldt valg i bagagen.

Partiet gik 3,5 procentpoint frem ved folketingsvalget i 2019 og er nu større end Enhedslisten og kun lidt mindre end Radikale.

Siden valget har SF ikke benyttet samme strategi som de øvrige støttepartier, der har truet regeringen et par gange. Senest har Enhedslisten truet med at vælte en minister; Radikale har truet med at vælte regeringen.

SF har i stedet fokuseret på sagen om minimumsnormeringer, som partiet markerede sig på under valget.

Men SF’s strategi om at være den trofaste støtte til S holder ikke for altid, og partiet bør snart markere sig på en ny måde.

Det siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor vi ser frem mod SF’s landsmøde i weekenden, hvor der måske kommer nyt fra partiet om en finansskat.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: “Trumps chance for genvalg er steget kraftigt efter Super Tuesday” Podcast: “Trumps chance for genvalg er steget kraftigt efter Super Tuesday” Næste artikel Ugens EU-podcast: Hvor går grænsen for Danmark og for Europa? Ugens EU-podcast: Hvor går grænsen for Danmark og for Europa?
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.