Podcast: Regeringen står over for sprængfarlig kamp om milliarder til kommuner

AJOUR: Hvor mange penge skal hvilke kommuner have? Det skal regeringen finde en løsning på, når de skal forhandle en reform af udligningsordningen – og dét bliver vanskelige forhandlinger.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) skal meget snart lede en række forhandlinger om en reform af udligningsloven.

Den bestemmer, hvordan pengene bliver fordelt imellem landets kommuner, så de kan levere den velfærd, som bliver krævet af dem.

De forhandlinger har mange interessenter – ikke mindst de 98 kommuner i landet – og derfor venter der vanskelige forhandlinger for at lande en aftale.

Den reform dykker Altinget Ajour ned i i dagens udsendelse, hvor kommunalredaktør Kim Rosenkilde er på besøg.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Forholdet på venstrefløjen er godt, mens DF og V begynder på nye projekter Podcast: Forholdet på venstrefløjen er godt, mens DF og V begynder på nye projekter Næste artikel Ugens Europa-podcast: Er de gode nok? Kom til eksamen med EU’s nye chefer Ugens Europa-podcast: Er de gode nok? Kom til eksamen med EU’s nye chefer
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.