Podcast: Sådan har vælgerne flyttet sig siden valget

AJOUR: Socialdemokratiet har hevet vælgere ind fra både højre og venstre. Det viser en undersøgelse af vælgervandringerne, som er blevet foretaget for Altinget. S får dog svært ved at holde fast i de stemmer frem til næste valg.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Mette Frederiksen har flere gange talt direkte til danskerne under coronakrisen, hvor hun har annonceret politiske beslutninger, der fra den ene dag til den anden har stor betydning for vælgernes liv.

Derfor har øjnene været rettet ekstra meget mod meningsmålingerne i denne tid for at se, om vælgerne ville acceptere og støtte op om de beslutninger fra regeringen.

Og det gør vælgerne øjensynligt. Meningsmålingerne har indtil videre vist stor opbakning, og nu bakker en analyse af vælgervandringer, som professor og valgforsker fra KU Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget, den tendens op.

Socialdemokratiet har trukket stemmer over midten og internt i blokken, sådan at partiet står stærkere end længe, og den blå blok går derfor tilbage.

Emma Qvirin Holst, der er journalist på Altingets Christiansborg-redaktion, forklarer om den udvikling i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Skal staten egentlig betale sin gæld tilbage til dens egen centralbank? Podcast: Skal staten egentlig betale sin gæld tilbage til dens egen centralbank? Næste artikel Podcast med Holstein: Podcast med Holstein: "Klogt at DF-ledelsen lukker kritiker ind i varmen"