Podcast: Sådan påvirker den økonomiske krise forhandlingerne om kommunernes økonomi

AJOUR: I skyggen af coronakrisen og et hårdt økonomisk tilbageslag skal kommunernes økonomi for 2021 forhandles på plads. Hvordan påvirker det en aftale, og hvad er lærdommen fra finanskrisen, hvor man sidste gang stod i sådan en situation?

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Ingen kender endnu det fulde økonomiske omfang af den coronakrise, som verden står i lige nu.

Men ikke desto mindre er økonomiforhandlingerne skudt i gang, og her skal både regionernes og kommunernes økonomi falde på plads.

Da finanskrisen var på sit højeste, stod man i en lignende situation, og efterfølgende har økonomer rationaliseret sig frem til, at de økonomiske beslutninger, man dengang traf, måske var med til at forlænge krisen.

Hvordan har det betydning for de forhandlinger, der skal foregå nu? Og hvad er ønskerne fra parterne i det hele taget?

Altinget Ajour sætter spot på økonomiforhandlingerne i dagens udsendelse, hvor Altinget kommunalpolitiske redaktør, Kim Rosenkilde, er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Næste redningspakke kan blive kolde kontanter på din bankkonto Podcast: Næste redningspakke kan blive kolde kontanter på din bankkonto Næste artikel Podcast: Kommer coronakrisen til at sætte sig i hovedet på os? Podcast: Kommer coronakrisen til at sætte sig i hovedet på os?
Roadtrip gennem mistillidens USA

Roadtrip gennem mistillidens USA

REPORTAGE: Peter-Christian Brøndum tager til rustbæltet i USA for at lave et undervisningsmateriale til danske unge om verdens vigtigste demokrati frem mod præsidentvalget. Han bliver smidt ud af republikanernes partikontor, fordi medarbejderne tror, han vil lave fake news. Hvor meget paranoia, splittelse og mistillid kan et demokrati holde til?