Praktiserende læge fra Billund skal forhandle overenskomst for PLO

NAVNE: Jørgen Skadborg bliver konstitueret PLO-formand og afløser Christian Freitag i de verserende overenskomstforhandlinger. Det kommer ikke til at betyde ændringer i politikken, siger han.

Foto: Pressefoto
Signe Løntoft

Talerøret er nyt, men politikken er den samme.

Det siger Jørgen Skadborg, som på et møde i PLO’s bestyrelse torsdag aften blev konstitueret som ny formand for de praktiserende læger:

"Vi har en helt klar politik i PLO, som jeg selv har været med til at udforme. Så den kurs er ikke til debat," siger Skadborg til Altinget.

53-årige Jørgen Skadborg er til daglig praktiserende læge i Billund i Region Syddanmark. Han var fra 2014-2019 formand for PLO-Syddanmark og har været medlem af PLO's bestyrelse siden november 2019.

Den nye formand smides lidt hovedkuls ind i opgaven med forhandlingerne om en ny overenskomst for almen praksis. Forhandlinger, som allerede har været et stykke tid undervejs.

Hvorfor tager det så lang tid?

"Først og fremmest på grund af corona. Men også fordi vores overenskomst ikke bare handler om løn- og arbejdsvilkår, men blander sig langt ind i vores faglige virke. Så det er en kompliceret opgave for begge parter," siger Skadborg.

{{toplink}}
Læs også

 









0:000:00