R: Ingen finanslov uden en plan for børnefamilierne på Sjælsmark

SJÆLSMARK: R skriver ikke under på en finanslov uden en plan for Sjælsmark, mens Enhedslisten vil have børnefamilierne ud inden jul. Ministeren holder ind til videre kortene tæt til kroppen, imens støttepartierne er uenige om, hvor børnefamilierne skal hen.

Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Det skal være slut med børn, der viser tydelige tegn på vægttab og udviser åbenlyse frustrationer over familiens uvisse fremtid. Og hver dag færdes blandt beboere, der blandt andet mistænkes for vold mod de andre beboere og trusler mod personalet.

Det aftalte støttepartierne og regeringen allerede skulle ske, da de underskrev forståelsespapiret, og hos Radikale er utålmodigheden ved at boble over, da kalenderen snart viser november.

Derfor kræver Radikale nu, at der skal ligge en færdig løsning klar for, hvor børnefamilierne på Sjælsmark skal flyttes hen, hvis de skal sætte deres signatur på finansloven. 

"Vi vil have en plan for Sjælsmark, inden vi laver finanslov," siger Radikales udlændingeordfører, Andreas Steenberg, og fortsætter:

De fortjener en afklaring hurtigst muligt. Derfor ligger denne opgave øverst i bunken. Men vi skal ikke ud i en hovsa-løsning, fordi vi ikke får taget os tid til at undersøge det grundigt.

Mattias Tesfaye
Udlændinge- og integrationsminister, Socialdemokratiet

"Vi vil gerne have det på plads nu og have sikkerhed for, at der sker noget med de børn, for ellers kan det trække i langdrag," siger Andreas Steenberg.

EL: Deadline er inden jul
Radikale forklarer yderligere, at hvis der ligger en aftale klar om en løsning, kan partiet godt leve med, at løsningen først effektueres senere.

Enhedslisten har 'inden jul' som seneste deadline:

"Som det absolutte minimum skal der være en plan inden jul, men den plan burde vi jo kunne sætte os ned og lave i morgen," siger udlændingeordfører Rosa Lund.

Samme toner lyder fra SF:

0:000:00