Regeringen afsætter 128 millioner til energilagring

PULJE: Regeringen afsætter en ny pulje på 128 millioner kroner til udvikling af teknologier til energilagring. Dansk Industri bifalder initiativet.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) indviede tidligere på måneden Danmarks største havvindmøllepark, Horns Rev 3, i Hvide Sande. 
Klimaminister Dan Jørgensen (S) indviede tidligere på måneden Danmarks største havvindmøllepark, Horns Rev 3, i Hvide Sande. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Danmark skal blive bedre til at udnytte vedvarende energi.

Det mener regeringen, der derfor har afsat 128 millioner kroner i en ny pulje til at udvikle teknologier og løsninger, som i højere grad gør det muligt at lagre eller konvertere strøm fra særligt vind- og solenergi.

"For at kunne nå vores ambitiøse mål for den grønne omstilling skal vi investere massivt i udviklingen af fremtidens teknologier. Det gør vi blandt andet med den her pulje. De projekter, vi støtter her, skal muliggøre udnyttelsen af det kæmpe potentiale, der ligger i vedvarende energi og er et vigtigt skridt på vejen til 2030" siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Puljen skal helt konkret finansiere projekter, der indeholder nye teknologier eller nye kombinationer af allerede kendte teknologier. Alle relevante teknologier på området kan komme i betragtning til støtten.

For at kunne nå vores ambitiøse mål for den grønne omstilling skal vi investere massivt i udviklingen af fremtidens teknologier. Det gør vi blandt andet med den her pulje.

Dan Jørgensen (S)
Klima-, energi- og forsyningsminister

Ifølge Energistyrelsen er de 128 millioner kroner afsat i forbindelse med finansloven for 2019. 

DI: Det er rigtig godt
Initiativet bliver på det sociale medie Twitter allerede mødt med positive toner fra både Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet og energi- og fiberkoncernen Seas-NVE.

Artiklen fortsætter efter tweetet. 

Godt med medvind til energilagering - @DanJoergensen
Al den grønne energi DK🇩🇰 producerer skal opbevares på smarte og anvendelige måder. God vind til puljen.
Se stenlagerprojektet https://t.co/O29V2OUfH5 #stenlager #dkenergi #grønomstilling #dkgreen #energilager #energystorage https://t.co/VPeag5YBSO

400 energiforskere på #AAU er godt i gang med at finde løsninger til fremtidens grønne energisystemer- bl.a. sammen med gode kolleger på @DTU. Vi er klar til at tage endnu flere skridt for at opnå 70%-målet i 2030. Du hører fra os @DanJoergensen #dkgreen #dkforsk #dkenergi https://t.co/RDwMeGigSM









0:000:00