Regeringen opretter et EU- og regelforum

NYT FORUM: Regeringen har oprettet et nyt forum, der skal sikre enklere regler i dansk lovgivning og danske interesser, når EU-regler bliver til og skal implementeres.

Regeringen har oprettet et nyt forum, der skal undersøge forenklinger i dansk og europæisk regulering.
Regeringen har oprettet et nyt forum, der skal undersøge forenklinger i dansk og europæisk regulering.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Benedicte Gjerding Dahlberg

Erhvervslivets EU- og regelforum er navnet på regeringens nye forum, der skal skabe bedre regulering og rammevilkår på erhvervsområdet. 

Det nye forum samler det nuværende Virksomhedsforums og Implementeringsrådets indsatser og skal altså videreføre de to institutioners arbejde med at sikre overskuelige regler i dansk lovgivning og danske interesser i EU-lovgivning. 

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. 

Mindre bøvl med regulering
Det nye forum skal yderligere have fokus på forenklinger, der kan understøtte udvikling af nye forretningsmodeller, udbredelsen af ny teknologi samt forbedring af de offentlige digitale løsninger.

"Det er min klare holdning, at de virksomheder, som har orden i penalhuset og gerne vil spille efter reglerne, ikke skal bøvle med omkostningstung og unødigt kompliceret regulering. I regeringen mener vi, at det skal være så let og enkelt som muligt at drive en ordentlig og sund forretning i Danmark. Derfor styrker vi nu indsatsen for regelforenkling," siger erhvervsminister Simon Kollerup om det nyoprettede forum.

Til at stå i spidsen for arbejdet i Erhvervslivets EU- og regelforum har erhvervsministeren udpeget formand for Implementeringsrådet og direktør i Danske Advokater Paul Mollerup. 

Erfaren formand
Paul Mollerup har været formand for Implementeringsrådet siden 2015. Fra 2012 til 2015 var han medlem af Virksomhedsforum. 

"Jeg glæder mig rigtigt meget til at komme i gang med arbejdet i Erhvervslivets EU- og regelforum. Jeg har allerede en vis erfaring med arbejdet, men det bliver spændende med den øgede koordinering og ikke mindst med det nye fokus på forenklinger, der kan understøtte nye forretningsmodeller og teknologisk innovation,” siger formand Paul Mollerup.

Den nye formand ser oprettelsen af det nye forum som en gevinst for dansk erhvervsliv. Særligt kombinationen af nationale og EU-regler hilser han velkommen.









0:000:00