Regeringen sparer 22 millioner på at have færre ministre end Løkke

ORGANISATION: Færre ministre og et nedlagt ministerium sparer samlet regeringen for 22 millioner kroner i bevillinger. Se, hvem der får og mister penge som følge af ændringerne.

Finansministeriet, Udenrigsministeriet og Sundheds- og Ældreministeriet mister alle en minister, hvorfor de også bliver skåret med syv millioner kroner hver i den årlige bevilling.
Finansministeriet, Udenrigsministeriet og Sundheds- og Ældreministeriet mister alle en minister, hvorfor de også bliver skåret med syv millioner kroner hver i den årlige bevilling. Foto: Statsministeriet/Ritzau Scanpix

Efter valget i juni kunne statsminister Mette Frederiksen (S) præsentere sin nye regering med i alt 22 ministre og 18 ministerier.

Det var to ministre og et ministerium færre end den forrige regering med Lars Løkke Rasmussen (V) for bordenden.

Og det giver regeringen en samlet besparelse på 22 millioner kroner i bevillinger til ministerierne fra år 2020 og frem, fremgår det af et folketingssvar fra finansminister Nicolai Wammen (S).

Herunder får du overblikket over, hvilke ministerier der får enten mindsket eller øget deres bevilling.

Og i den fulde artikel på Altinget Embedsværk kan du blandt andet læse finansministerens svar på, hvorfor en minister er cirka syv millioner kroner værd i budgettet.

 


    Politik har aldrig været vigtigere

    Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion