Regeringen vil antisemitisme til livs: Holocaust skal på skoleskemaet

ANTISEMITISME: Regeringen arbejder på en handlingsplan, der skal øge folkeoplysningen om antisemitisme. Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) overvejer i den sammenhæng at indføre krav om undervisning i holocaust.

Pernille Rosenkrantz-Theil mener, at børn skal ”vaccineres” mod had mod mindretal.
Pernille Rosenkrantz-Theil mener, at børn skal ”vaccineres” mod had mod mindretal.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Holocaust må aldrig forsvinde fra den kollektive hukommelse.

Det mener Pernille Rosenkrantz-Theil, som derfor overvejer at indføre et krav om undervisning i folkedrabet på jøderne under Anden Verdenskrig.

Det forklarede hun onsdag under et fælles samråd med justitsminister Nick Hækkerup (S).

Her havde Ellen Trane Nørby (V) bedt de to ministre svare på, hvad regeringen vil gøre for at sætte ind mod antisemitisk vold, chikane og mobning i undervisningssektoren.

Svaret fra Pernille Rosenkrantz-Theil lød blandt andet, at der skal gøres mere for, at børn tidligt ”vaccineres” mod had mod mindretal.

“Vi vil i forbindelse med 75-året for befrielsen udvikle og samle inspirationsmateriale og undervisningsforløb, som kan støtte lærerne i at sætte befrielsen, antisemitisme og de danske jøders skæbne på skoleskemaet,” sagde Pernille Rosenkrantz-Theil.

Børne- og undervisningsministeren vil nu drøfte med Folketingets partier, om der skal indføres et krav om undervisning i skolerne om holocaust.

Handlingsplan til efteråret
I november sidste år meddelte regeringen, at den vil lave en national handlingsplan mod antisemitisme.

Det kom som reaktion på, at der i forbindelse med årsdagen for Krystalnatten i november 1938 blev udøvet hærværk på den jødiske gravplads i Randers, hvor 84 gravsten blev skændet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00