Regeringen vil genåbne daginstitutioner efter påske

PLAN: Forudsat at danskerne fortsat overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og tallene ikke udvikler sig negativt, vil regeringen genåbne vuggestuer, daginstitutioner og skolen for de mindste klassetrin efter påske.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Vuggestuer, børnehaver og folkeskolens 0.-5. klasser kan se frem til at vende tilbage til deres faste rammer efter påske.

Sådan lød meldingen fra statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde mandag aften.

"Hvis vi i fællesskab formår at holde tallene stabile, så vil regeringen fra onsdag 15. april begynde at åbne landets vuggestuer, børnehaver, fritidsordninger og skoleklasser for de mindste klasser igen," lød det fra Mette Frederiksen.

Eleverne i 6.-10. klasse skal fortsat undervises derhjemme, og folkeskolens afgangsprøver aflyses. I stedet vil elevernes seneste årskarakter tælle som afgangsprøvekarakter.

Af en eller anden årsag er det tilsyneladende ikke en virus, der er særlig dominerende blandt børn. Derfor har vi ikke den samme bekymring for børnene, som vi ville have, hvis det var en almindelig børnesygdom, influenza eller nogle af de andre virus, der kan ramme børn.

Kåre Mølbak
Faglig direktør, Statens Serum Institut

Nye retningslinjer i spil
Mette Frederiksen benyttede samtidig lejligheden til at fremlægge en række retningslinjer for, hvordan børn og pædagoger skal agere, når de vender tilbage til blå og rød stue.

Både børn og voksne skal så vidt muligt være udenfor. Indenfor skal der være mere afstand mellem børnene. Og er børn og voksne "bare det mindste syge", skal de blive hjemme, lød det fra statsministeren.

Samtidig vil der også skulle finde grundigere rengøring sted i institutionerne.

"Rammerne og hygiejnen skal være på plads, før den enkelte skole og institution kan åbne op. Præcis hvordan genåbningen vil være på jeres skole og jeres institution, skal sundhedsmyndighederne, kommunerne, lederne og medarbejderne nu finde ud af i fællesskab," forklarede Mette Frederiksen.

Retningslinjer får umiddelbar ros
Pædagogernes fagforening BUPL har for nylig i Altingets spalter agiteret for klare retningslinjer, såfremt daginstitutioner og pædagoger skulle spille en nøglerolle i genåbningen af Danmark.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00