Replik: Carl Valentins fejlslagne forsøg på karaktermord

REPLIK: Det er legitimt at have en holdning til, at Alternativet utilsigtet har modtaget penge fra en konto i Gibraltar, men debatten bør foregå baseret på fakta, ikke fup, fiduser og stråmænd, skriver Bjarke Charlie Serritslev fra Alternativet.

Af Bjarke Charlie Serritslev
Kandidat til borgerrepræsentationen i København, Alternativet

SF’s folketingskandidat Carl Valentin laver i sit seneste indlæg i Altinget en opvisning i alt, hvad der er galt med den gamle politiske kultur.

Han skriver om det faktum, at Alternativet utilsigtet har modtaget penge fra Gibraltar, hvilket han selvfølgelig er velkommen til at have en holdning til, men desværre kan Carl Valentin ikke dy sig for at smide så mange fejl, misforståelser og fejlslutninger med i indlægget, at det i hvert fald for mig at se bliver decideret uværdigt. Sagen er beklagelig nok i sig selv. Der er ikke behov for at tilføje stråmænd og forsøg på karaktermord.

Så lad mig starte med at slå fakta fast:

Alternativet modtog i 2015 450.000 kroner (i to portioner på 300.000 og 150.000 kroner) fra iværksætteren Ditlev Bredahl, som bor i London. De private donationer blev overført fra en konto i Gibraltar, og efter netmediet Journalista for nylig omtalte donationen i en anden sammenhæng, undersøgte Alternativet sagen.

Dengang – før valget i 2015, hvor Alternativet byggede på frivillig arbejdskraft – havde vi desværre ikke en organisatorisk praksis, der sikrede, at vi blev opmærksomme på, hvor pengene kom fra. Herunder at tjekke, om donationer fra udenlandske konti kommer fra mulige skattelylande. Det har Alternativets nuværende bestyrelsesformand, Nilas Bay-Foged, beklaget og lovet at udarbejde en fremadrettet praksis for.

Pinligt forsøg på karaktermord
Vi har samtidig sagt, at vi ikke vil betale pengene tilbage. Det skyldes delvist, at det absolut ingen mening giver at føre penge ud af den danske økonomi ned til Gibraltar. Det er jo netop den bevægelse, som alle er optaget af at undgå. Og det er også derfor, at både Norge, Sverige og Danmark har gennemført varianter af såkaldt ”frit lejde”, hvor personer, der har penge i skattelylande, har kunnet føre disse tilbage til den danske økonomi.

Carl Valentin er velkommen til at være uenig i den beslutning, men længere burde den så heller ikke være.

Men det er ikke nok for Valentin, der i stedet forsøger at kaste smuds på både Uffe Elbæk og vores spidskandidat til kommunalvalget i København, Niko Grünfeld. Det er ærligt talt langt under niveau, for de vidste hverken mere eller mindre end resten af Alternativet om denne sag. Klassisk gammel politisk kultur.

Så lad mig gennemgå de mest alvorlige af Carl Valentins fejl og misforståelser og fejlslutninger:

Carl Valentin påstår, at vi i 2015 blev gjort bekendt med, at pengene kom fra skattelylande. Det er rigtigt i den forstand, at vi kunne have fundet ud af det i 2015, hvis informationen fra banknotaen, der landede i vores e-boks, var nået de rette steder hen. Men det gjorde den ikke. Det er det, der er hele problemet. Det er den fejl, vi har begået, og som vi selv finder ærgerlig. 

Intet bevis for manglende skattebetaling
Carl Valentin påstår også, at der ikke er betalt skat af de penge, vi har modtaget. Det har han intet bevis for. Overhovedet. Omvendt har vi fået forsikringer om, at der er betalt skat af dem. Og derudover; hvis der ikke var betalt lovpligtig engelsk skat af pengene, så var de engelske skattemyndigheder gået ind i sagen. Det kan aldrig være Alternativets opgave at afgøre, hvorvidt der er betalt skat af de donationer, vi modtager. Det er jo absurd at mene. Det er – uagtet, hvor pengene så kommer fra – skattemyndighedernes opgave.

Carl Valentin formoder dertil, at Uffe Elbæks valgkamp var finansieret af donationer fra skattelylande. Så vidt jeg ved, blev samtlige 150.000 kroner til Københavns Storkreds brugt til lokaleleje (de resterende 300.000 kroner blev doneret til Alternativets hovedorganisation), hvilket altså kommer alle i storkredsen til gode. Det kan man nøjes med at problematisere i stedet for bevidst at gå efter navngivne personer med formodninger. Altinget er jo ikke en sladdercentral.

Carl Valentin påstår også, at pengene kom fra en fond ved navn KickAss Capital, hvilket ifølge ham burde have fået alarmklokkerne til at ringe. Sandheden er bare, at det gjorde de ikke. De kom fra en fond med navnet Xi’an 2009 Fund. Få nu styr på fakta. Skulle det navn så have fået alarmklokkerne til at ringe? Måske, men lad os tage debatten baseret på fakta.

Carl Valentin fortsætter sin vendetta ved at påstå, at vores valgkamp til kommunalvalget – herunder Niko Grünfelds – og regionrådsvalget i 2017 vil være finansieret delvist af penge fra skattelylande. Men hov, Valentin, påstod du ikke også, at vi havde brugt pengene til valget i 2015? Vi kan vel ikke bruge pengene igen og igen (de er, som vi har sagt, brugt for længst)?

Jeg er godt klar over, at det er belejligt for dig og muligvis også andre fra den gamle politiske kultur at prøve at trække Alternativets kommende valgkamp gennem sølet. Men du kan ikke både blæse og have mel i munden.

Lad os stå sammen i kampen mod skattely
Endelig skriver Carl Valentin, at han som venstrefløjspolitiker er vant til skrabede valgkampsbudgetter. Det har jeg al mulig sympati for – det kender jeg selv som kandidat til kommunalvalget – men SF brugte så vidt jeg ved lige så mange penge som Dansk Folkeparti på valgkamp i 2015. SF brugte ifølge Berlingske knap 11,2 millioner kroner, Alternativet brugte ifølge samme opgørelse 2,2 millioner – altså fem gange mindre og suverænt mindst af alle partier. Også her er Valentins fremstilling altså en sandhed med modifikationer.

Det er sådan, sagen står. Ikke behageligt for Alternativet, nej. Det er vores kattepine. Men det vil da være dobbelt ærgerligt, hvis sagen ødelægger Valentins og SF’s troværdighed. Så i stedet for at kaste med mudder og skabe falske fortællinger vil det være mere gavnligt, hvis vi fortsætter vores fælles kamp mod skattely. For der er nok at tage fat på.

SF kan jo som alle andre partier i øvrigt heller ikke vide, om de får penge fra håndværkere, der har snydt i skat, fra folk, der laver sort arbejde eller ikke opgiver deres Airbnb-indtægter til Skat, eller om de penge, de modtager, på et eller andet tidspunkt har været i et skattelyland. Det er realiteterne for os alle, og det er – blandt andet derfor – at både SF og Alternativet ønsker at øge Skats budget. Så de får bedre mulighed for at udføre deres arbejde.

Forrige artikel Rådgiver: Flyt dog det folkemøde til august! Rådgiver: Flyt dog det folkemøde til august! Næste artikel Kari: EU's terrorliste udfordrer retssikkerheden Kari: EU's terrorliste udfordrer retssikkerheden
 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Angreb eller forsvar,, endda måske undskyldning

  Hvad skal udledes at det og DENNE alternative beskrivelse af et bedrags hændelses forløb og FYLDT med bedrageriske undskyldninger,,,,og endda i stedet, for at foretage og ANBEFALE at gøre de lovmæssige anstændige
  korrekte, på forlangende/KRAV af et medlem af alternativet, som endda er kandidat.
  Er der noget som helst alternativt i denne gammelkendte stil at føre som her en uhæderligt ført valgkamp ,for penge vi alle har betalt ,altså os der betaler med glæde,,, som dog med dette nye parti, i det mindste havde håbet om en anderledes adfærd og respekt for vælgerne ,som det mindste fra og af al reklamen,,,,, desværre betalt af os ,,,uanset om støtter eller ikke ,dette IKKE alternative parti,,,som med såkaldt og igen rod i finanseringerne,,,nu står over for virkeligdens krav om "sober og demokratisk" adfærd ,,,som ville have været et meget hårdst slående facts ,hvis de VAR alternative som dette parti og dets eller nogle medlemmer og kandidater ,,forsøger at foregøjle os,, befolkningen med ,, ,at de og dette er i dansk politisk liv og svindel,,,som fuldstændigt fuldgyldigt i de gamle partieres abnormiter og MED samme A-SOCIALE nøjagtige adfærd.
  Ssom næstern når det ,en nuv statminister dog gør så meget bedre,ikraft af de mange års erfaringer ,, for med samme form af bedrag,.AF OS VÆLGERE
  Som dette NY GAMLE politisk parti med dets,,, fake news navn ALTERNATIVET forsøger sig med,,OGSÅ vattede og HELT ubrugelige forsøg på undskyldninger,for at begå DIREKTE bedrag mod hele den danske del af befolkningen som betaler skatten af deres indtægter ,,UANSET størrelse og evt muligheder ,for kunne begå samme svindler.

  Men når skylden for for store overforbrug,,, eller de reelt FORMINDSKEDE muligheder for at foretage et,,,,dog finder/aftaler en afbetalings eller afsonings form,,,så de skyldige beløb eller med hævnen, som indespæring/isolering betales,,,, uanset hvor lidt økonomi, vi har til og for at betale vor gæld,,,og da især når midlerne er både betroede og opnået ved at begå bedrag .

  DIREKTE mod det danske samfund ,,,helt OG ALDELES POLITISK bevidst og som bla Dansk folkebedrags forening ,,også forsøgte at benytte i bedraget og svindlerne ,begået indtiol vider kun af ÈN og deres EU vidunder barn også fuldt politiske bevidste osv ,med et af største antal optalte stemmers misbrug,,, også med og via løgnen om hvad formålet var for MM i EU regi.

  Og sig mig lige hvad alternativt er der i alternativets adfærd og forsøg på at undgå tilbagebetaling af "stjålne økonomiske " midler fra den så rige, at han opretter skattely og de danske skatteydere,, der snydes DOBBELT
  Og endda med håbet om at hans forpligtigelser vil blive formindsket af jer
  også af og fra alternativet
  .
  Og dermed bedrage vælgerne endnu engang,, og endda gøre det FULDT BEVIDST ang de tilsvindlede midler,, som blev "foræret " af en der benytte hans personlige store økonomi, ,, til et aflads køb, ETC,, af den skyld han måske føler trods alt ??? ,,,men det gør ALTERNATIVET IKKE ,som vi her får deres eget bevis for.

  For hvilken politisk gavm har dette fler dobbelte bedrag af HELE befolkningen haft og har ,af den førte politik af OG FRA alternatvet,,,,med og af vore penge ,,,,som skattebetalte understøtninger af vort fælleskabs og de forpligtigelser vi har vedtaget DEMOKRATISK,,, at foretage for disse penge,,,som VI ENDDA FORVENTEDE blev anvendt til driften og ikke med bedrag dobbelt udført af alternativet sammen med skattely svindlere.spekulanter osv

  Men igen med beskidt politisk mudderkastning af alternativet kandidat fra Nordjylland mod et andet POLITISK partis navn givne kandidat.

  Og endda benytter nøjagtigt samme adfærd,,, som dansk folke bedrags forening, benytter også helt politisk bevidste.

  jae HVILKET ALTERNATIV udgør dette og i som ALTERNATIVT parti ,,,jeg har mere end svært ved at hverken forstå, eller se nogen ændring overhovedet på hvilken måde er dette OVERHOVEDET alternative eller alternativt, til de der også bevidst ,med samme brud DIS- RESPEKTEN for befolkningen i Danmark, og på samme måde ovenikøbet,,,,med samme snyd og bedrag samt ansvars fraskrivelsen/forflygtigesen,,, OGSÅ HELT POLITISK BEVIDST BESKREVET OG UDFØRT.

 • Anmeld

  Morten Holgersen · Entreprenør

  Småsnak

  Viel geschrei
  aber nur wenig wolle..

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Aber

  Aber weir aus Danemark