Riisager vil lancere handlingsplan for at nedbringe vold i folkeskoler

VOLD: Undervisningsminister Merete Riisager (LA) præsenterer snart et udspil til en ny handlingsplan mod vold i folkeskolen. Uambitiøst, lyder kritikken fra Alternativet.

Jeppe Maagaard Holm

Inden længe er undervisningminister Merete Riisager (LA) klar med en handlingsplan, der skal bidrage til at nedbringe det stigende antal voldsepisoder på landets folkeskoler.

Det sagde ministeren tirsdag, da hun var kaldt i samråd i Undervisningsudvalget.

"Handlingsplanen vil sætte fokus på en række indsatsområder, som skal bidrage til at løse problemet med vold og trusler," sagde ministeren og tilføjede:

"Handlingsplanen vil både sætte fokus på de bløde indsatser, som handler om at understøtte skolernes forebyggende arbejde, og på, at der bliver sat ind, når problemerne opstår."

{{toplink}}

Alternativet er bekymret
Tirsdagens samråd var indkaldt af en samlet opposition. 

Indkalderne ville både have ministerens syn på sammenhængen mellem inklusion og det faktum, at der de senere år er sket en stigning i antallet af voldepisoder mod lærere, samt et svar på, hvilke initiativer ministeren vil tage for at komme problemet til livs.

Ministerens svar på sidstnævnte stillede ikke Alternativet tilfreds.

Partiets undervisningsordfører, Carolina Magdalene Maier, kaldte på samrådet idéen om en handlingsplan "uambitiøs" og efterlyste i samme ombæring en mere praksisrettet indsats.

0:000:00