S bebuder udligningsudspil inden nytår

OPTAKT: Regeringen vil ifølge socialdemokratisk ordfører præsentere sit udspil til en justering af den kommunale udligningsordning inden nytår.

Regeringen vil fremlægge sit udspil til ændring af den kommunale udligningsordning inden nytår. Det oplyser S-ordfører.
Regeringen vil fremlægge sit udspil til ændring af den kommunale udligningsordning inden nytår. Det oplyser S-ordfører.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

OPDATERING (onsdag 25.09.19 kl. 14.30). Christian Rabjerg Madsen har trukket sine udtalelser tilbage. S kan alligevel ikke love, at der kommer et udligningsudspil i år.  

Når en finanslov er forhandlet på plads, vil regeringen kunne tage fat på en af de næste store bundne opgaver.

Nemlig at få gjort op med en række uhensigtsmæssigheder i den kommunale udligningsordning. Regeringen arbejder på at få et udspil færdig inden nytår.

Det fortæller Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, der også har rollen som ordfører for kommunal udligning.

Vi kommer til at fremlægge et udspil inden nytår, så vi er klar til at forhandle med Folketingets partier om en udligningsreform i det nye år,

Christian Rabjerg Madsen (S)
Finansordfører

"Der er så oplagte skævheder i systemet, at der skal findes en ny model. Og vi kommer til at fremlægge et udspil inden nytår, så vi er klar til at forhandle med Folketingets partier om en udligningsreform i det nye år," siger han til Altinget.

Han understreger, at regeringen endnu ikke har lagt sig fast på en endelig model. Og han ønsker derfor heller ikke at forholde sig til de mange forslag til ændringer, forskellige kommuner, borgmestre og partier i Folketinget har foreslået.

"De forhandlinger må vi hellere tage ved forhandlingsbordet," siger Christian Rabjerg Madsen.

Bør virke fra 2021
Den tidligere VLAK-regering forsøgte i foråret 2018 at gennemføre en reform af udligningsordningen.

Men efter måneders forgæves forhandlinger endte daværende økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), at kaste håndklædet i ringen og opgive at få en aftale.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00