Debat

S til Dansk Erhverv: Jeres kritik af vores kviklånsudspil er usaglig

DEBAT: Chefkonsulent i Dansk Erhverv Bo Dalsgaard mener, at Socialdemokratiets udspil i forhold til kviklån vil ramme ordentlige og konkurrencedygtige lån til skade for forbrugerne. Lige nu glimrer hensynet til forbrugerne ved sit fravær, skriver Rasmus Stoklund.

Det kunne være interessant at vide, hvor Dansk Erhverv mener, at ÅOP-loftet skal ligge, mener Rasmus Stoklund (S).
Det kunne være interessant at vide, hvor Dansk Erhverv mener, at ÅOP-loftet skal ligge, mener Rasmus Stoklund (S).Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Sofie Hvemon
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Rasmus Stoklund (S)
Medlem af Folketinget

Forleden argumenterede Bo Dalsgaard, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv, for, at vi skal lade "fornuften råde" i debatten om de såkaldte kviklån.

Kviklånene har desværre efterladt mange unge og dårligt stillede danskere i bundløs og uoverskuelig gæld.

Bo Dalsgaard er bekymret over, at vi risikerer at ramme "ordentlige og konkurrencedygtige lån" til skade for forbrugerne. Hvilke "ordentlige" kviklån, Bo Dalsgaard her henviser til, står dog hen i det uvisse.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Socialdemokratiets udspil
Baggrunden for den aktuelle debat er, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) har sat forhandlingerne om en ny regulering af kviklån på pause, da det har vist sig svært at enes om et loft, fordi flere partier åbenbart lytter mere til udlånsvirksomhederne end til forbrugerne.

Socialdemokratiets udspil med et ÅOP-loft på 25 procent er blevet kritiseret af en række borgerlige partier.

Vi er enige om, at der skal forhandles en samlet pakke, der ud over et loft over ÅOP blandt andet også griber ind over for markedsføring, så vi for alvor får taget livtag med de ublu kviklån.

Rasmus Stoklund (S)
Medlem af Folketinget

Selv Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har modsat sig og har i denne sag foreløbig stillet sig på kviklånsudbydernes side.

Hensynet til forbrugerne glimrer til gengæld ved sit fravær. 

Jeg mener, at vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk, Vagn Jelsøe, har helt ret, når han til DR udtaler:

"Vi synes, det er godt, hvis der kommer loft over lånene. Men vi synes, at det er ærgerligt, hvis politikerne lytter mere til, hvor bankerne synes, at loftet skal ligge, end hvad forbrugernes repræsentant mener."

Hvilke seriøse kviklånsudbydere rammes uretfærdigt?
Derfor kunne det være interessant at vide, hvor Dansk Erhverv mener, ÅOP-loftet skal ligge, og hvilke seriøse kviklånsudbydere, som rammes uretfærdigt af regeringens forslag.

Og lad det stå helt klart: Vi er enige om, at der skal forhandles en samlet pakke, der ud over et loft over ÅOP blandt andet også griber ind over for markedsføring, så vi for alvor får taget livtag med de ublu kviklån.

Regeringen har hele tiden lagt op til, at der skulle findes et bredt kompromis, som også regulerer andre forhold ved kviklånene, og også på den baggrund er kritikken af regeringens udspil usaglig.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Stoklund

MF og politisk ordfører (S)
cand.scient.pol (Københavns Uni. 2012)

0:000:00