SDU-dekan bliver ny rektor for CBS

NAVNE: Bestyrelsen på CBS har udnævnt 45-årige Nikolaj Malchow-Møller som ny rektor. Han tiltræder i marts 2019 og afløser Per Holten-Andersen. 

45-årige Nikolaj Malchow-Møller er udnævnt som ny rektor for CBS.
45-årige Nikolaj Malchow-Møller er udnævnt som ny rektor for CBS.Foto: Foto: SDU
Toke Gade Crone Kristiansen

45-årige Nikolaj Malchow-Møller er udnævnt som ny rektor for CBS.

Han er professor i nationaløkonomi, uddannet fra Aarhus Universitet og har været forskningschef for Centre for Economic and Business Research (CEBR) på CBS.

"CBS har gennem de seneste 25 år etableret et fantastisk stærkt brand med en række meget stærke, mangfoldige og internationale forskningsmiljøer, Danmarks mest efterspurgte uddannelser og forskere, der er toneangivende i samfundsdebatten. Det skal vi holde fast i," siger den kommende rektor. 

Tydeliggøre værdien af CBS 
Den nye rektor vil styrke CBS' omdømme, og han håber at kunne udnytte universitetets position på forskning og uddannelse til at tydeliggøre værdien for det danske samfund. 

"Der er ikke nogen, der skal være i tvivl om, hvordan CBS' forskning udvikler dansk erhvervsliv og samfundet som helhed," siger Nikolaj Malchow-Møller til Altinget.

Samtidig slår den kommende rektor et slag for værdien af de internationale studerende.

"Der er heller ikke nogen, der skal være i tvivl om, at CBS' studerende – både de danske og de internationale – sikrer vækst og innovation i virksomhederne," siger den kommende rektor.  

Erfaring med universitetsledelse
Nikolaj Malchow-Møller har et vist kendskab til CBS, hvor han var ansat ved Centre for Economic and Business Research i årene 2002 til 2009 – senest som forskningschef.

Det var dog på SDU, at den kommende rektor gjorde karriere i universitetsledelse. Det startede, da han blev institutleder i umiddelbar forlængelse af sin ansættelse på CBS.  

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00