Se debat: Byggeriets vej mod verdensmålene - et fælles ansvar

Bygninger danner rammen om vores sociale liv og fællesskaber, arbejdspladser, velfærdsinstitutioner, industri mm., men står samtidigt for 40 % af den samlede CO2-udledning og for mere end 1/3 af al det affald, vi som samfund genererer. Det er blot nogle af de negative faktorer, som gør verdensmålene vigtige som afsæt for udviklingen af det byggede miljø og de mange aktører og beslutningstagere, der spiller ind i dette. Men hvordan får vi tænkt verdensmålene ind fra start? Hvordan gør vi de komplekse mål og delmål konkrete, og hvordan sikrer vi en fælles forståelse af mål og midler fra den tidlige planlægning til udvikling og opførelsen af små som store byområder, bygninger og byrum? 

Andreas Wind

Mød et panel af arkitekter og offentlige og kommunale bygherrer og investorer, der beskæftiger sig indgående med verdensmålene i en inspirerende samtale om, hvordan forskere, arkitekter og bygherrer arbejder med verdensmålene i dag, hvad mulighederne er, hvor udfordringerne opstår - og hvad man kan gøre ved det.

Deltagere:
- Ulrich Schmidt-Hansen, kommunaldirektør i Gladsaxe Kommune
- Mette Mogensen, by- og boligudviklingschef, DOMEA
- Natalie Mossin, arkitekt og institutleder, Institut for Bygningskunst og Teknologi ved Det Kongelige Akademi
- Laila Kildesgaard, direktør, KL
- Jonathan Houser, arkitekt og stifter af Jonathan Houser Aps og studieadjunkt på Bygningskunst og kultur ved Det Kongelige Akademi

Moderator:
Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen


Sponsoreret af Realdania

0:000:00