Sektoren skoser FGU's fysiske rammer

FGU: Medarbejdere og ledere på FGU kritiserer standarden på uddannelsens lokaler. FGU har fået ”det argeste skidt”, siger Uddannelsesforbundets formand Hanne Pontoppidan.

”VUC, erhvervsskoler og sprogcentre ligger i helt, helt andre bygninger," siger Hanne Pontoppidan.
”VUC, erhvervsskoler og sprogcentre ligger i helt, helt andre bygninger," siger Hanne Pontoppidan.Foto: Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Råd, svamp, dårlig ventilation og utætte bygninger.

Det er noget af det, nogle lærere og elever møder i dagligdagen på den forberedende grunduddannelse (FGU).

I en ny undersøgelse blandt FGU-medarbejdernes tillidsrepræsentanter svarer hver femte således, at hovedparten af lokalerne ikke er i en ”acceptabel stand” her ét år efter uddannelsens start.

Undersøgelsen er lavet af Uddannelsesforbundets medlemsmedie Uddannelsesbladet, og forbundets formand Hanne Pontoppidan tvivler ikke på respondenternes svar.

Denne her skoleform har fået det argeste skidt

Hanne Pontoppidan
Formand, Uddannelsesforbundet

”Man har overført bygninger, som er så piv-utætte, at de er hundekolde at sidde i om vinteren. Der er bygninger med råd og svamp. Der er bygninger, som er fuldstændig uegnede til undervisningsbrug,” siger hun.

Rektor: Kan ikke sammenlignes med andre
Hanne Pontoppidans oplevelse deles af institutionernes rektorer og direktører.

”Jeg kan godt genkende billedet af, at vores lokaler ikke har den standard, de bør have. Særligt når man sammenligner med andre ungdomsuddannelser. Vi ligger klart i den dårlige ende,” siger Lone Hansen, rektor på FGU Hovedstaden og næstformand i FGU Danmarks direktør- og rektorkollegium.

I en fælles, skriftlig udtalelse til Altinget supplerer ungerådet i elevorganisationen Modstrøm:

"Vi har forskellige oplevelser med de fysiske rammer på FGU. På nogle punkter er der ikke helt styr på det. Vi har oplevet, at undervisningslokalerne har været meget små i forhold til antallet af elever. Udluftningen har flere steder ikke været tilstrækkelig, og der ikke været plads til alle elever i kantinen. Dog har vi også gode faciliteter og rammer på nogle skoler."    

Dokumentation

Den omtalte undersøgelse af Uddannelsesblandet er lavet ved at sende et spørgeskema til samtlige 89 tillidsrepræsentanter på de 27 FGU-institutioner. 54-55 tillidsrepræsentanter har svaret på spørgsmålene.

Kilde: Uddannelsesbladet


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00